ΕΛΑΣ: Απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων την Κυριακή έξω από το γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης»

Σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια και απειλή διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην περιοχή των Αμπελοκήπων επικαλείται η ΕΛΑΣ στην απόφασή της να απαγορεύσει κάθε υπαίθρια δημόσια συνάθροιση, από τις 6:00 έως τις 24:00, την Κυριακή 30 Μαΐου, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Λ. Αλεξάνδρας- Π. Κυριακού- Αναστασίου Τσόχα- Κόνιαρη, στην Αθήνα.

Aιτία για τη δραστική απόφαση, που υπογράφει ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας, είναι η Διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης και διενέργειας αρχαιρεσιών για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Η απαγόρευση επιβάλλεται καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην εν λόγω περιοχή, ενόψει:

Α) Διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης και διενέργειας αρχαιρεσιών για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και της συμμετοχής σ’ αυτήν εξακοσίων συνέδρων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης». Επιπλέον, κατόπιν σχετικών πληροφοριών και αναρτήσεων στο διαδίκτυο υπάρχει σοβαρός κίνδυνος επεισοδίων κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, λόγω του κλίματος έντασης που επικρατεί μεταξύ των υποψηφίων.

Β) Συγκέντρωσης επί της οδού Παναθηναϊκού, έξω από τη Θύρα 13 του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης» (όπου πρόκειται να διεξαχθεί η ως άνω Γενική Συνέλευση), περί των δύο χιλιάδων οργανωμένων οπαδών της ομάδας του Παναθηναϊκού, στο πλαίσιο εορτασμού για την συμπλήρωση πενήντα ετών από την συμμετοχή στο τελικό της διοργάνωσης του κυπέλου πρωταθλητριών Ευρώπης στο στάδιο Γουέμπλεϊ με αντίπαλο την ολλανδική ομάδα Άγιαξ, καθώς σε κοντινή απόσταση με τον τόπο των ανωτέρω συναθροίσεων υπάρχουν σύλλογοι- λέσχες αντίπαλων ομάδων».

Η απάντηση της ΕΟΚ: «Οι εκλογές θα γίνουν κανονικά σε ιδιωτικό περιτοιχισμένο χώρο»

Παρά την απαγόρευση της ΕΛ.ΑΣ κάθε υπαίθριας δημόσιας συνάθροισης γύρω από το γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας επικαλούμενη σοβαρό κίνδυνο επεισοδίων λόγω των αρχαιρεσιών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), η Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της ενημέρωσε πως η γενική συνέλευση και οι εκλογές της θα διενεργηθούν κανονικά «σε ιδιωτικό περιτοιχισμένο χώρο» πλησίον του «Απόστολος Νικολαϊδης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος