Ελάχιστα παιδιά στα σχολεία της Φλώρινας λόγω φόβου των γονέων

Λόγω του φόβου που έχουν πολλοί γονείς στην Φλώρινα αποφεύγουν να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, με αποτέλεσμα τάξεις των 25 μαθητών, να λειτουργούν πλέον με έξι και επτά παιδιά.

Η γενικότερη εικόνα της πανδημίας με τα αυξημένα κρούσματα σε όλη την χώρα προκαλεί ανησυχία στις τοπικές κοινωνίες. Σε αυτές περιλαμβάνεται η Φλώρινα που πέρασε από το πορτοκαλί επίπεδο στο κόκκινο.

Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο Μιχάλης Ρωμανίδης, πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών Φλώρινας, ο οποίος αναφέρει ότι  ο αριθμός των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα στην Φλώρινα, έχει σταθεροποιηθεί. Μάλιστα, φαίνεται πως βαίνει διαρκώς μειούμενος καθώς «τηρείται το πρωτόκολλο που όρισε το υπουργείο με τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη και τις μάσκες, για την ασφάλεια του πληθυσμού, τόσο της μαθητικής κοινότητος όσο και των εκπαιδευτικών, σημειώνει. Το σύστημα έχει δουλέψει, γίνονται τα τέστ, αλλά αρκετοί γονείς αποφεύγουν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, από φόβο. Κανονικά διεξάγονται τα rapid-test την πρώτη και την έβδομη ημέρα, καθώς και τα self-test την Τρίτη και την Πέμπτη».

Μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί κάποιο κρούσμα ή νόσηση μαθητού σημειώνει ο κ. Ρωμανίδης, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να προβλεφθεί αν θα υπάρξει κάποιο κρούσμα, καθώς η διασπορά του ιού είναι ένας αστάθμητος παράγοντας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος