Εl Clasico… τέλος! – Πώς το γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας επηρεάζει την κορυφαία ποδοσφαιρική αναμέτρηση στην Ισπανία

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης απαγορεύτηκε να χρησιμοποιούν τον όρο “El Clasico” για να περιγράψουν τα μεταξύ τους ντέρμπι, στον… απόλυτο αγώνα της La Liga αλλά και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η απόφαση προέρχεται από το Ισπανικό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων, το οποίο έχει αποφανθεί ότι κανένας σύλλογος δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το όνομα για την προώθηση αγώνων ή να τροφοδοτήσει την ιστορική τους αντιπαλότητα για το άμεσο μέλλον. Και οι δύο μάλιστα πρέπει να σταματήσουν αμέσως να χρησιμοποιούν τον όρο σε όλα τα διαφημιστικά τους υλικά.

Σύμφωνα με τη “Relevo” , η απόφαση ελήφθη μετά την αποτυχημένη προσπάθεια της Ρεάλ Μαδρίτης να χαρακτηρίσει ως εμπορικό σήμα τον όρο “El Clasico”. Το γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας απέρριψε το αίτημά τους, υποστηρίζοντας ότι ο όρος ήταν πολύ παρόμοιος με τη μάρκα που είχε ήδη καθιερωθεί από τη La Liga, γνωστή ως “ElClásico”.

Διαβάστε περισσότερα στο ertsports.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος