Εκτός ορίων ο Ερντογάν: Παρομοίασε τους Έλληνες με τους ναζί

Ξεπερνώντας κάθε όριο, σε μία άνευ προηγουμένου φραστική επίθεση κατά της Ελλάδας, ο Πρόεδρος της Τουρκίας συνέκρινε τα όσα γίνονται στα ελληνικά σύνορα με τις ενέργειες των Ναζί.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε σήμερα ότι “δεν υπάρχει καμία διαφορά” μεταξύ των ναζί και των αρχών στην Ελλάδα που απωθούν τους χιλιάδες μετανάστες οι οποίοι προσπαθούν να εισέλθουν στη χώρα αφότου η Άγκυρα άνοιξε τα σύνορά της προς την Ευρώπη.

“Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ αυτού που έκαναν οι ναζί και των εικόνων που φτάνουν από τα ελληνικά σύνορα”, δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP), χαρακτηρίζοντας επίσης τις ελληνικές αρχές “βάρβαρες” και “φασιστικές”.

Στο μεταξύ ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να κλείσει τα σύνορά της προς την Ευρώπη για τους μετανάστες, αν η ΕΕ δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της βάσει της συμφωνίας του 2016.

«Ο κ. Ερντογάν προσπαθεί να δυναμιτίζει το κλίμα», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ενώ παρέπεμψε στην ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, το οποίο αναφέρει ότι δε θα πρέπει να γίνεται επίκληση του Ολοκαυτώματος για πολιτικούς σκοπούς.

“Η Ελλάδα όπως από την αρχή τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δέχεται μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σεβασμού του διεθνούς δικαίου από τον Τούρκο Πρόεδρο. Άλλωστε τα γεγονότα στον Έβρο αποτελούν μια οργανωμένη και συντονισμένη από τις τουρκικές αρχές επιχείρηση, μια ασύμμετρη απειλή, στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας, που είναι και εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Έχει κληθεί επίσης, σας ενημερώνω, ο Τούρκος Πρέσβης για εξηγήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών. Αυτό που έχει σημασία σε σχέση με τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου είναι ότι συνεχώς προσπαθεί να δυναμιτίζει το κλίμα με τέτοιου είδους δηλώσεις. Εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, η δουλειά μας είναι να προστατεύουμε τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης, αυτό είναι σαφές. Λέμε σε όλους ότι δεν πρέπει να προσπαθήσουν να μπουν από το παράθυρο”, δήλωσε ο Σ. Πέτσας.

Πηγή; ΕΡΤ

Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος