Έκθεση ζωγραφικής του δημιουργού Νίκου Κρυωνίδη στη Λήμνο

Έκθεση έργων του δημιουργού Νίκου Κρυωνίδη φιλοξενεί έως τις 9 Αυγούστου ο Χώρος Τέχνης “Ώχρα Μπλε” στη Μύρινα της Λήμνου.

Ο Νίκος Κρυωνίδης γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1963 και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Α.Π.Θ. Από το 1990 εκθέτει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Έργα του βρίσκονται στις συλλογές του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη και στο American College Of Greece στην Αθήνα και σε ιδιωτικές συλλογές.

Έκθεση ζωγραφικής του δημιουργού Νίκου Κρυωνίδη στη ΛήμνοΣχόλιο πάνω στη ζωγραφική του Νίκου Κρυωνίδη από την ιστορικό τέχνης – curator Θάλεια Στεφανίδου:

Αυτή η ζωγραφική χειρονομία με ροές και σπαρμούς χρώματος, που δεν αφηγείται ό,τι ονομάζουμε πραγματικό κι ούτε περιγράφει εντυπώσεις, μοιάζει να μεταγλωττίζει χωρίς διερμηνεία τα μυστικά σήματα του Αιγαίου.

Φαίνεται να ομολογεί την αίσθηση του φωτός, ανάμεσα στο μπλε της θάλασσας και το μπλε του ουρανού, καλοκαιρινή ώρα με άπλετο φως. Κι ακόμη, μιλάει για το φύσημα του ανέμου που μεταφέρει ήχους μουσικούς και λόγια (ομιλίες), που καθώς ταξιδεύουν γίνονται μουρμουρητό.

Κάπως έτσι καταγράφεται με χρωματικά πετάγματα η εποπτεία της στιγμής (l’ intuitiondel’ instant), αποδίδοντας το πνεύμα του τόπου, την αύρα του, τη διάχυτη ταυτότητά του κι ό,τι διαφαίνεται ή αναδύεται ως χαρακτηριστικό του στοιχείο, κρυπτογραφώντας τον κώδικα του Αιγαίου.

Πληροφορίες:

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10.00-14.00 και 18.30- 23.00. Κυριακή 18.00- 23.00 .

Διάρκεια έκθεσης έως τις 9 Αυγούστου 2021

, Π.Κυδά 8, 81400 Μύρινα, Λήμνος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος