Έκθεση για τα 60 χρόνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης

Έκθεση για τα 60 χρόνια παρουσίας διοργανώνει το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Η Θεσσαλονίκη εγκαινιάζει με λαμπρότητα το νέο της αρχαιολογικό μουσείο στις 27 Οκτωβρίου 1962. Φέτος, την ίδια μέρα 60 χρόνια μετά, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης τιμά αυτή τη σημαντική επέτειο με μια έκθεση που φωτίζει 60 εμβληματικές στιγμές της ιστορικής διαδρομής του μεγαλύτερου και παλαιότερου αρχαιολογικού μουσείου του βορειοελλαδικού χώρου.

Η εκθεσιακή αφήγηση ακολουθεί μια χρονογραμμή που ξεκινά από την αρχή αυτής της διαδρομής και διανύοντας 60 σταθμούς φτάνει στο σήμερα. Πάνω της υφαίνεται ένας σύνθετος ιστός που με προβολές και αναδρομές στον χρόνο διευρύνει κάθε φορά το κάδρο και συμπλέκει το παρελθόν με το παρόν με τρόπο δυναμικό.

Περισσότερα από 274 εκθέματα, που ανασύρθηκαν κυρίως από τις αποθήκες, μαζί με οπτικό, ηχητικό υλικό και άλλα τεκμήρια αφηγούνται μικρές ιστορίες που συνδέουν όχι μόνο το χθες με το σήμερα αλλά και την πόλη με το μουσείο, αντανακλώντας τα γεγονότα, και το κλίμα της εκάστοτε εποχής.

Ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος αφιερωμένος στα παιδιά και τις οικογένειές τους δημιουργήθηκε μέσα στην έκθεση, με προτάσεις για δραστηριότητες, και ένα επιτραπέζιο παιχνίδι εμπνευσμένο από την ιστορία του μουσείου και τα γενέθλια των 60 χρόνων. Παράλληλα, θα προβάλλεται μια ταινία μικρής διάρκειας που δημιουργήθηκε ειδικά για την έκθεση και θα είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες συσκευές παλάμης με διαδραστικές ψηφιακές εφαρμογές.

Ρεπορτάζ Ηλ. Σκουλή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος