Έκθεση-φωτιά από το CDC: Η μετάλλαξη «Δέλτα» είναι τόσο μεταδοτική όσο η ανεμοβλογιά

Η μορφή του πολέμου με τον κορονοϊό έχει αλλάξει, προειδοποιεί με εσωτερικό του έγγραφο το αμερικανικό κέντρο ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων, επισημαίνοντας ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι τόσο μεταδοτική όσο και η ανεμοβλογιά, μπορεί να σπάσει την ασπίδα προστασίας των εμβολίων και να προκαλέσει σοβαρή νόσηση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να μεταδίδεται από εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, αλλά δεν είναι πιο θανατηφόρα από τις άλλες.

Σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει την εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα, το Ισραήλ υιοθετεί τον ενισχυτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60 με τον πρόεδρο Χέρτζογκ και τη σύζυγό του είναι από τους πρώτους που εμβολιάζονται με την τρίτη δόση των Pfizer-Biontech,

Δεν υπάρχει λόγος για ενισχυτική δόση αυτή τη στιγμή στις Ηνωμένες Πολιτείες, λέει ο πρόεδρος Μπάιντεν. Ο Αμερικανός πρόεδρος  ζήτησε από το Πεντάγωνο χρονοδιάγραμμα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των στρατιωτών και ανακοίνωσε τι θα ισχύει για τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους.

Την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα έχει σημάνει συναγερμό σε όλον τον κόσμο, στην ιταλική βουλή, άνδρες της ασφάλειας… κυνηγούν βουλευτή ο οποίος μαζί με συναδέλφους του από το ακροδεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας διαμαρτύρονται για το πράσινο πιστοποιητικό.

Η απειλή της Δέλτα δεν φαίνεται να πτοεί τους δύο επιβάτες, που μπήκαν σε λεωφορείο στην Κωνσταντινούπολη χωρίς μάσκα. Έξαλλοι, οι συνεπιβάτες τους, τους επιτέθηκαν και τους ξυλοκόπησαν.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Ευγενία Μυρίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος