Εκτεταμένες ζημιές από την κακοκαιρία – Τέσσερις νεκροί (video)

Εικόνες αποκάλυψης στην Μεσσηνία από το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας. Προβλήματα σε Λακωνία και Θεσσαλονίκη.

Τραγικό θάνατο βρήκαν 62χρονη, με κινητικά προβλήματα στην περιοχή Πήδημα και μια γυναίκα 80 χρόνων, μέσα στην πόλη της Καλαμάτας. Νεκρός μέσα στο σπίτι του βρέθηκε και ένας 90χρονος, αγνοείται η γυναίκα που τον πρόσεχε. Ο θάνατός του δεν αποκλείεται να οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Στην Λακωνία, νεκρός ανασύρθηκε από χείμαρρο 77χρονος βοσκός. Επίσης, μια 60χρονη φέρεται ως αγνοούμενη μετά τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης.

Στη Μεσσηνία

Βιβλική είναι η καταστροφή και σε δεκάδες οικισμούς στην Μεσσηνία. Σπίτια πλημμύρισαν περιουσίες καταστράφηκαν. Η πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 200 κλήσεις. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας στην ΕΡΤ, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έχει μείνει μεγάλο τμήμα της πόλης. Οκτώ χωριά είναι αποκλεισμένα. Πολλά ζώα πνίγηκαν, κόσμος έχει εγκλωβιστεί στα σπίτια του, υπερχείλισαν χείμμαροι, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έκλεισε έως τις 10 Σεπτεμβρίου ο αρχαιολογικός χώρος της Μεσσήνης και δεν εκτελούνται σήμερα όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Καλαμάτας, για λόγους ασφαλείας.

Στη Λακωνία

Τις πληγές της μετρά και η ανατολική Λακωνία. Τα μεγαλύτερα προβλήματα προκλήθηκαν στους Μολάους αλλά και στην εθνική οδό Σπάρτης – Μονεμβασιάς. Αποκλεισμένα είναι τρία χωριά στον δήμο Ευρώτα. Έχει υποστεί ζημιές ο δρόμος Σκάλας-Βλαχιώτη και η κυκλοφορία γίνεται από παρακαμπτήριο και με δυσχέρεια, ενώ αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά στον δρόμο προς Καστάνια-Παναγία Γιάτρισσα, που σήμερα γιορτάζει και η κίνηση των οχημάτων προς το μοναστήρι είναι μεγάλη.

Η στάθμη του ποταμού Ευρώτα έχει ανέβει επικίνδυνα και έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό Τάραψας-Σκάλας, όπου τα νερά του ποταμού έχουν υπερβεί κατά πολύ τη γέφυρα του Ευρώτα. Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση απεγκλωβισμού 25 ατόμων, πελατών και προσωπικού, που εγκλωβίστηκαν σήμερα το μεσημέρι, στο σούπερ μάρκετ “Λίντλ” στον Άγιο Γεώργιο, μεταξύ Σκάλας – Βλαχιώτη στη Λακωνία. Αποκλεισμένα είναι τα χωριά Ταξιάρχες, Έλος και Λεήμονα στον κάμπο του δήμου Ευρώτα, ενώ έχουν προκληθεί μεγάλες καταστροφές στο οδικό δίκτυο και σε αγροτικές καλλιέργειες.

Προβλήματα στους δρόμους

Το πρωί είχε διακοπεί η κυκλοφορία στο ρεύμα προς την Αθήνα: στο Νέο Αυτοκινητόδρομο Αθηνών-Τρίπολης-Καλαμάτας, στο ύψος του οικισμού Θουρίας. Πολλά ήταν τα προβλήματα και στην Εθνική Οδό Τρίπολης- Καλαμάτας. Το πρωί διακόπηκε η κυκλοφορία και στην Εθνική Οδό Καλαμάτας – Αρεόπολης (από τον οικισμό της Στούπας έως τον Άγιο Νικόλαο.

Στη Θεσσαλονίκη

Επί ποδός παραμένει η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην περιοχή της Θεσσαλονίκης εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, έχοντας δεχθεί εκατοντάδες κλήσεις για αντληση υδάτων από σπίτια, κυρίως στον Δήμο Θερμαϊκού και στην Αγια Τριάδα.

Πλημμυρισμένα σπίτια και στον Πύργο Ηλείας. Έντονα προβλήματα στις συγκοινωνίες, τις επικοινωνίες και την ηλεκτροδότηση στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου. Πλημμύρες και στην Κυλλήνη, ενώ χαλάζι έπεσε στην Κεφαλονιά.

Kατά μέσο, 100 χιλιοστά είναι το ύψος της βροχής που έχει καταγραφεί από τους μετεωρολογικούς σταθμούς στις περιοχές που βρέθηκαν στην δίνη των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Στην Μεσσηνία και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα καταγράφηκαν 121 χιλιοστά την Θεσσαλονίκη και στον Πύργο Ηλείας 118 χιλιοστά.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος