Εκστρατεία εναντίον της οπαδικής βίας ξεκίνησε ο πατέρας του Άλκη – Τι δήλωσε ο θείος του αδικοχαμένου φοιτητή (video)

Για το μεγαλείο ψυχής που δείχνουν οι γονείς του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού μίλησε στην ΕΡΤ ο θείος του 19χρονου που έπεσε θύμα οπαδικής βίας. Ο Γιάννης Σιρέτης, μιλώντας στην εκπομπή “Από τις Έξι” αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της οικογένειας του εκλιπόντος για να μπει ένα τέλος στα φαινόμενα χουλιγκανισμού.

“Μιλάμε καθημερινά με τον πατέρα του Άλκη. Θέλει να κάνει μία εκστρατεία εναντίον της οπαδικής βίας. Να σταματήσει αυτό το αναίτιο λουτρό αίματος και να μην φεύγουν παιδιά σαν τον Άλκη. Να πηγαίνουν στο γήπεδο για χαρά. Να είναι μία γιορτή. Φτάνει πια. Όχι άλλα θύματα σαν τον Άλκη”, δήλωσε ο κ. Σιρέτης.

Αναφερόμενος στον ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα σε Α.Ο. Καβάλας και Δόξα Δράμας, που δόθηκε χθες προς τιμή του δολοφονημένου φοιτητή, είπε: “Πήγαμε μαζί στο γήπεδο της Καβάλας. Παρακολουθήσαμε μαζί έναν πολύ όμορφο αγώνα”.

Περιγράφοντας τις στιγμές κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα ανέφερε ότι ο πατέρας του Άλκη Καμπανού έτυχε θερμής υποδοχής από τον κόσμο. “Μας υποδέχθηκαν πολύ εγκάρδια. Μπαίνοντας στο γήπεδο μας χειροκρότησαν περίπου 500 άτομα, τα οποία ήθελαν να πιάσουν το χέρι του πατέρα του Άλκη. Μία ομάδα φιλάθλων φώναζε Άλκη ζεις, μας οδηγείς. Μακάρι αυτοί να οδηγούν και άλλους φιλάθλους ώστε να μην έχουμε άλλη οπαδική βία και άλλα έκτροπα”.

Καβάλα και Δράμα “ενώθηκαν” στη μνήμη του Άλκη

Στη σημαντική αυτή πρωτοβουλία  αναφέρθηκαν οι Δημήτρης Περσίδης, πρόεδρος της Δόξας Δράμας και ο Γιάννης Καλαντζίδης, αρχηγός του ΑΟ Καβάλας.

“Ο κ. Αριστείδης ήταν χθες, στο φιλικό, ένας άνθρωπος με μεγαλείο ψυχής. Παρά τις δύσκολες στιγμές που περνάει παρακολούθησε το παιχνίδι. Σημασία έχει το μήνυμα του πέρασε αυτή την χρονική στιγμή”, δήλωσε ο κ. Περσίδης.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Καλαντζίδης, αρχηγός του ΑΟ Καβάλας, εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άλκη.

“Είναι ένα τραγικό γεγονός που μας έχει επηρεάσει όλους. Ο αθλητισμός ενώνει και μπορεί να βοηθήσει στη γεφύρωση διαφορών και στην προώθηση σημαντικών αξιών. Ο αθλητισμός διδάσκει σημαντικά μαθήματα ζωής για το ήθος, την τιμή, τον αλληλοσεβασμό και τη συνεργασία”. Και όπως είπε, “το όραμά μας είναι ξεκάθαρο: να βάλουμε ένα stop στη βία και να μπορούν όλοι οι φίλαθλοι να συνυπάρχουν”.

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος