Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στην Τουρκία, καθώς εντείνονται οι ογκώδεις διαδηλώσεις για τη σύλληψη και προφυλάκιση του Εκρέμ Ιμάμογλου.
Πιο αναλυτικά, για άλλη μία μέρα χθες και παρά την ανανέωση της απαγόρευσης συγκεντρώσεων, χιλιάδες διαδηλωτές βρέθηκαν έξω από το δημαρχείο της πόλης, ενώ ένοπλοι που επέβαιναν σε μηχανάκι πυροβόλησαν οκτώ φορές την πρόσοψη του προξενείου του Ιράκ, χωρίς να υπάρξουν θύματα.
Η αστυνομία χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού και δακρυγόνα για να απωθήσει εκατοντάδες διαδηλωτές που προσπάθησαν να σπάσουν ένα οδόφραγμα μπροστά από το ιστορικό υδραγωγείο και πέταξαν εναντίον τους φωτοβολίδες, πέτρες και άλλα αντικείμενα.
🟡NOW: Police cracked down hard in Istanbul as protesters attempted to storm the heavily barricaded Taksim Square. Protesters repeatedly pushed against police lines but were met with relentless tear gas barrages. pic.twitter.com/CToprfjQbd
— red. (@redstreamnet) March 21, 2025
Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε πως 300.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, για να στηρίξουν τον δήμαρχο.
Turkey: Opposition says 300.000 people on the streets now in support of Istanbul's mayor, Ekrem Imamoglu Protests today in other 45 cities. pic.twitter.com/LkMUwAzpRG
— AlexandruC4 (@AlexandruC4) March 21, 2025
Κανόνια νερού χρησιμοποιήθηκαν για να διαλύσουν διαδηλώσεις στην Άγκυρα, καθώς και στην Σμύρνη. Σημειώθηκαν τουλάχιστον 97 συλλήψεις κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.
#BREAKING #URGENT
— Brian’s Breaking News and Intel (@intelFromBrian) March 21, 2025
🚨🚨🚨🚨🚨
Police and protestors continue to clash in Istanbul, Turkey.
Police are using water cannons on peaceful protesters. pic.twitter.com/fnUr2fF1x9
Σε εισαγγελέα και δικαστή σήμερα ο Ιμάμογλου – Κρίνεται η προφυλάκισή του
Σήμερα Σάββατο ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον εισαγγελέα και δικαστή.
Σημειώνεται πως ο Ιμάμογλου, ο οποίος επρόκειτο την Κυριακή να λάβει το χρίσμα του CHP για να είναι υποψήφιός του στις επόμενες προεδρικές εκλογές, ανακρίθηκε την Παρασκευή από την αστυνομία για περίπου τέσσερις ώρες σχετικά με τις κατηγορίες για διαφθορά που του αποδίδονται και αρνήθηκε την ενοχή του σύμφωνα με ένα δικαστικό έγγραφο που περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου Reuters, αλλά και όπως μετέδωσε η εφημερίδα Cumhuriyet και άλλα τουρκικά ΜΜΕ.
Από τη δική του πλευρά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην πρώτη του τοποθέτηση για το θέμα, έκανε λόγο για θεατρινισμούς της αντιπολίτευσης.
Υπενθυμίζεται, πως ο Ιμάμογλου ανακρίθηκε από την αστυνομία επί τέσσερις ώρες σχετικά με κατηγορίες για διαφθορά, κατά τη διάρκεια των οποίων αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, ανέφερε η εφημερίδα Cumhuriyet και άλλα μέσα ενημέρωσης.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος