Έκρηξη βόμβας στη Σταδίου: «Αποφασισμένοι κι έμπειροι οι δράστες» – Τα σενάρια που εξετάζονται από την ΕΛΑΣ

Ακριβώς 36 ώρες μετά την ισχυρή έκρηξη στην οδό Σταδίου, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής προσπαθούν να σκιαγραφήσουν το προφίλ των ατόμων των δραστών που τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό μπροστά από το υποκατάστημα της τράπεζας και απέναντι από το υπουργείο Εργασίας, περιγράφοντας τους ως αποφασισμένους και έμπειρους.

Οι αρχές εκτιμούν πως πρόκειται για δύο άτομα τα οποία έδρασαν εκ των οποίων ένας ενδεχομένως να κινήθηκε πεζός, να περάσει το πεζοδρόμιο απέναντι ακριβώς στο υπουργείο Εργασίας, να αφήσει το σακίδιο με τη βόμβα και στη συνέχεια να προσπαθήσει να διαφύγει με τη βοήθεια ενός η περισσότερων συνεργών, οι οποίοι τον περίμεναν με κάποια μηχανή και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Στόχος φαίνεται πως ήταν να αποφύγουν τα θύματα. Είχαν σχεδιάσει πολύ καλά τις συγκεκριμένες κινήσεις θέλοντας να υπάρξουν πολύ σοβαρές υλικές ζημιές, κάτι που κατάφεραν στο υπουργείο Εργασίας, το οποίο φαίνεται πως ήταν και ο στόχος της επίθεσης.

Γι’ αυτό το λόγο υπήρξαν και τα δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα και αποκλείστηκε περιοχή από τις 00:30 μέχρι τη 01:30 οπότε κι εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός.

Τα στελέχη της ΕΛΑΣ εκτιμούν πως το άτομο που άφησε τον μηχανισμό στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει από κάποιο σημείο κάτω από τη Σταδίου. Αυτό φυσικά εξετάζεται από τις κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει καρέ – καρέ τις κινήσεις των δραστών, τόσο πριν την τοποθέτηση του μηχανισμού όσο και κατά τη διαφυγή τους. Φαίνεται πως έχουν χαρτογραφήσει πλήρως τη διαδρομή τους και δεν αποκλείεται να έχουν άμεσα αποτελέσματα για το πώς κινήθηκαν οι βομβιστές πριν και μετά την επίθεση.

Παράλληλα δεν αποκλείεται να υπάρχει μία συσχέτιση με την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού τον περασμένο Δεκέμβρη στην έδρα των ΜΑΤ στην περιοχή του Ζωγράφου. Τότε την ευθύνη είχε αναλάβει μια οργάνωση με το όνομα «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη», πρωτοεμφανιζόμενη και αυτή, και δεν αποκλείουν οι Αρχές να πρόκειται για τα ίδια άτομα τα οποία αλλάζουν όνομα στην οργάνωση προκειμένου να θολώνουν τα νερά.

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος