Εκπρ. Τύπου Πυροσβεστικής στο Πρώτο: Δύσκολη νύχτα -133 κλήσεις για δέντρα – Συνέχεια ερευνών για τον αγνοούμενο (audio)

«Είχαμε μια δύσκολη νύχτα, από τις 10 το βράδυ μέχρι σήμερα που συνεχίζονται τα φαινόμενα. Χαρακτηριστικά είχαμε ισχυρότατες βροχοπτώσεις στην Αττική, την Θεσσαλία και την Κεντρική Μακεδονία με πολύ μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, 7 βαθμούς και θυελλώδεις ανέμους έντασης 7-8 μποφόρ» ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Οι περισσότερες περιπτώσεις, σημείωσε αφορούν πτώσεις δέντρων, ενώ λιγότερες είναι οι κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων. Συγκεκριμένα, έγιναν 133 κλήσεις στην περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων οι 94 για κοπές δέντρων, 11 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων και 27 κλήσεις για αφαιρέσεις αντικειμένων.

«Οι πτώσεις δέντρων στον αστικό ιστό είναι οι πιο σοβαρές γιατί κινδυνεύουν άνθρωποι, επομένως θα πρέπει να προσέχουμε τις επόμενες ώρες περνώντας από παλιά κτήρια και από γέρικα δέντρα, καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων και του μεγάλου όγκου νερού έχουν βαρύνει και υπάρχει κίνδυνος» επισήμανε ο κ. Αρτοποιός.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο άνδρα στην περιοχή Λειρί στην Δίρφυ Ευβοίας, ανέφερε, όπου επιχειρούν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 16 πυροσβέστες και 9 οχήματα, ενώ συνδράμουν η ομάδα έρευνας και διάσωσης της 7ης ΕΜΑΚ της Λαμίας, ο  Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, εθελοντικές ομάδες και η ΕΛΑΣ.

«Χθες το βράδυ είχαμε απεγκλωβισμό 7 ατόμων στον δρόμο σε ένα συγκεκριμένο σημείο στην Σταμάτα, μετά την πλατεία Δροσιάς προς την λεωφόρο Σταμάτας. Υπάρχει πρόβλημα στο σημείο αυτό, το έχουμε επισημάνει και στον δήμο, κάθε φορά μετά από ισχυρή βροχόπτωση μισής ώρας πλημμυρίζει ο χώρος και έχουν κινδυνεύσει και άνθρωποι» προσέθεσε.

Στην  υπόλοιπη Ελλάδα, στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας έγιναν 12 κλήσεις για κοπές δέντρων και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 9 κλήσεις για κοπές δέντρων και 3 για αφαιρέσεις αντικειμένων.

«Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επεμβαίνουν ανά πάσα ώρα, κυρίως στην Αττική όπου το καιρικό φαινόμενο ήταν εντονότερο τις τελευταίες ώρες, ενώ αναφέρθηκαν προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν μετά το μεσημέρι, οπότε χρειάζεται προσοχή» κατέληξε ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος