Εκλογές – debate: Δ. Κουτσούμπας για Κράτος, Θεσμούς, Διαφάνεια

Εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι είναι ίδιοι ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Τσίπρα ή όλα τα υπόλοιπα κόμματα ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, λέμε ότι έχουν κοινά προγράμματα, στρατηγικές στοχεύσεις ίδιες, τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας απαντώντας σε ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «είναι γνωστό ότι ο κύριος Τσίπρας σας έχει απευθύνει μια ανοιχτή πρόσκληση για μια συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας ή και ανοχής. Αρνείστε και λέτε ότι όλοι είναι ίδιοι»

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

«Και αυτά έχουν να κάνουν με το Ταμείο Ανάκαμψης και τα προαπαιτούμενά του, έχουν να κάνουν με την ενεργειακή πολιτική της χώρας και την ονομαζόμενη πράσινη μετάβαση, έχουν να κάνουν με τις επιλογές των διεθνών συμμάχων που κατά την άποψή μας είτε είναι ΝΑΤΟ είτε ΕΕ βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη της χώρας, του ελληνικού λαού υπέρ των συμφερόντων του και σε αυτή την κατεύθυνση και με βάση αυτά τα προγράμματα έχουμε πει ότι δεν δίνουμε ανοχή, στήριξη σε μια τέτοια κυβέρνηση. Εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα όταν ο ελληνικός λαός μας δώσει και την πλειοψηφία και βρεθεί μαζί μας σε αυτή τη διακυβέρνηση, ο ίδιος ο λαός αποφασισμένος, μπορούμε να το υλοποιήσουμε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας.

«Από κει και πέρα για τα υπόλοιπα κόμματα, αυτά που κυβερνούν σήμερα, ουσιαστικά και με τις εξαγγελίες τους και με τα διάφορα pass και με τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους, λέμε στον λαό ας κρατάει μικρό καλάθι. Διότι όταν μιλάς για εξισορρόπηση δημοσιονομική και όταν στηρίζεσαι σε αυτή με βάση τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε σημαίνει ότι δίνεις ένα pass, ένα επίδομα, το παίρνεις από φόρο».

«Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ αρνείται να συμμορφωθεί με τον νόμο για την ονομαστική χρηματοδότηση των κομμάτων. Πέρσι για 4 εκατομμύρια ευρώ, τέτοια έσοδα δηλώσατε στην περσινή χρήση, σας επιβλήθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής πρόστιμο μόλις 15.000 ευρώ, 0,3% επί των 4 εκατομμυρίων. Ένας πολίτης για αδήλωτα εισοδήματα πληρώνει 50%» ήταν η συμπληρωματική ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ να απαντά «Ναι, άλλη μια παραφιλολογία γύρω από αυτά τα ζητήματα, κύριε Σρόιτερ. Το ΚΚΕ δέχεται ελέγχους, συνεχείς ελέγχους, και από τις εφορίες και από τη Βουλή, από την Επιτροπή της Βουλής και από ορκωτούς λογιστές. Ελέγχονται εξονυχιστικά τα πάντα, τα παραστατικά, τα έσοδά του, τα έξοδά του. Δημόσια δίνονται τα πόθεν έσχες και όλα αυτά, αλλά και τα έσοδα που έχουμε ως κόμμα. Αυτό που έχουμε αρνηθεί να κάνουμε είναι να δώσουμε λίστα στο κράτος για αυτόν που μας ενισχύει. Αν εγώ σας ζητήσω τώρα, μετά από λίγο στο διάλειμμα που θα έχουμε, δώστε 10 ευρώ κύριε Σρόιτερ να ενισχύσετε το ΚΚΕ στον αγώνα που έχουμε τον προεκλογικό και μου δώσετε, θα θέλετε το όνομά σας αύριο, επειδή θα το έδινα εγώ ως Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, να είναι αναρτημένο σε όλα τα μανταλάκια και τα περίπτερα; Καταλαβαίνετε, εσείς μπορεί να μην έχετε πρόβλημα, αλλά καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό για έναν εργαζόμενο, για έναν οικογενειάρχη που ψάχνει τη δουλειά του. Να μην πω για την Ιστορία, γιατί εγώ έχω στο σπίτι μου τον αδερφό της μητέρας μου εκτελεσμένo γιατί του βρήκαν μόνο κουπόνια ενίσχυσης του ΚΚΕ…».

Στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές το ertnews.gr παρουσιάζει όλες τις εξελίξεις, από την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου μέχρι και το βράδυ της Κυριακής των εκλογών. Θα είναι παρών στην μάχη της ενημέρωσης καλύπτοντας όλα τα γεγονότα με αντικειμενικότητα και δίνοντας στο αναγνωστικό κοινό σωστή και ακριβή ενημέρωση για την προεκλογική εκστρατεία, τους εκλογικούς καταλόγους, τους υποψηφίους των κομμάτων, το άνοιγμα της κάλπης, τα εκλογικά αποτελέσματα (των τελευταίων 10 εθνικών εκλογών στην Ελλάδα).

Σημαντικός ενδιάμεσος σταθμός το debate των πολιτικών αρχηγών στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ όπου οι Κυριάκος ΜητσοτάκηςΑλέξης ΤσίπραςΝίκος ΑνδρουλάκηςΔημήτρης ΚουτσούμπαςΚυριάκος Βελόπουλος και Γιάνης Βαρουφάκης συμμετέχουν στην τηλεοπτική αναμέτρηση στο δρόμο για τις εκλογές του 2023.

Το βράδυ των εκλογών θα μπορέσετε πρώτοι να διαβάσετε όλες τις εξελίξεις της ημέραςαναλύσεις για το αύριο της χώρας, τα πρώτα exit polls καθώς και τα τελικά αποτελέσματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος