Εκλογές 2023: Συνάντηση των δημοσιογράφων του debate στην ΕΡΤ – Στο επίκεντρο οι λεπτομέρειες για τη διαξαγωγή του

Συνάντηση των δημοσιογράφων που θα πάρουν μέρος στο debate των πολιτικών αρχηγών ώστε να ρυθμιστούν οι λεπτομέρεις για τη διεξαγωγή του έγινε σήμερα στην ΕΡΤ.

«Ακούω κάθε φορά όλα τα κόμματα και μιλάνε για ελεύθερες ερωτήσεις και ελεύθερη συζήτηση κι ερχόμαστε πάλι να μπούμε στη διαδικασία μιας κουβέντας η οποία έχει αυστηρά καθορισμένο πλαίσιο ως προς ποιος είναι ο τομέας που πρέπει να ρωτήσεις, ποια είναι η διαδικασία, ποιος πρέπει να ρωτήσει ποιον. Υπάρχει και ένας χρόνος στο τέλος όπου οι πολιτικοί αρχηγοί μπορούν να πουν ό, τι θέλουν, φαντάζομαι μπορούσαν να το πουν αυτό το ό,τι θέλουν σε όλη την προεκλογική περίοδο. Τέλος πάντων, αυτοί είναι οι κανόνες, τους σεβόμαστε, εμείς είμαστε εδώ να κάνουμε ερωτήσεις και τίποτα άλλο» τόνισε προσερχόμενος στην ΕΡΤ ο Αντώνης Σρόιτερ.

Από την πλευρά της η Μάρα Ζαχαρέα ανέφερε «ήμουνα και το ’15 και πιστεύω και αυτό να έχει ένα σχετικό ενδιαφέρον. Δυστυχώς ούτε αυτή τη φορά οργανώθηκε η συζήτηση με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει ένα πραγματικό ενδιαφέρον για τον τηλεθεατή, αυτή τουλάχιστον είναι η δικιά μου γνώμη, αλλά θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε μέσα στο πλαίσιο που μας έβαλε η διακομματική επιτροπή».

Για το περιεχόμενο της σημερινής συζήτησης η κ. Ζαχαρέα ανέφερε ότι είχε μια επικοινωνία με τον συντονιστή του debate, τον Γιώργο Κουβαρά, και όπως ανέφερε ότι της είπε, θα γίνει μια κλήρωση για τον ρυθμό των ερωτήσεων δηλαδή ποιος ρωτάει πρώτος, δεύτερος, τρίτος κλπ. ενώ θα αναζητηθεί λύση για το follow up γιατί, όπως εξήγησε, υπάρχουν έξι πολιτικοί αρχηγοί, έξι δημοσιογράφοι και πέντε θεματικές ενότητες «οπότε αυτό σημαίνει ότι κάποιος δημοσιογράφος δεν θα είχε δυνατότητα να ρωτήσει έναν πολιτικό αρχηγό. Αυτό θα κοιτάξουμε πώς θα το διορθώσουμε μέσω του follow up ενώ θα δούμε και με ποιον τρόπο θα καθόμαστε». Σε ερώτηση για το αν έχει άγχος η δημοσιογράφος είπε χαμογελώντας: «το άγχος πάει με το ταλέντο έλεγε η Έλλη Λαμπέτη».

Σημειώνεται ότι ο Φώτης Καφαράκης, Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ, αποκάλυψε στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων και τον Γιώργο Κουβαρά,ποιοι θα είναι οι δημοσιογράφοι από τους έξι τηλεοπτικούς σταθμούς που θα θέσουν τις ερωτήσεις στους πολιτικούς αρχηγούς, κατά το debate το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο νέο υπερσύγχρονο στούντιο της ΕΡΤ, την Τετάρτη 10 Μαΐου.

Τον Alpha θα εκροσωπήσει ο Αντώνης Σρόιτερ, τον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Παπαδάκης, το Mega η Ράνια Τζίμα, το Open ο Παναγιώτης Στάθης, τον ΣΚΑΪ η Σία Κοσιώνη και το Star η Μάρα Ζαχαρέα.

Οι θεματικές ενότητες θα είναι οι εξής: 1) Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση, 2) Εξωτερική πολιτική και Άμυνα, 3) Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια, 4) Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος και 5) Περιβάλλον και Ενέργεια. Θα υπάρχει και έκτος γύρος, στον οποίο οι πολιτικοί αρχηγοί θα μπορούν να προβούν στην καταληκτική τους τοποθέτηση, για όποιο θέμα εκείνοι επιθυμούν.

Ρεπορτάζ: Μαρία Μαγκλάρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος