Εκλογές 2023: Λεπτό προς λεπτό η κάλυψη από την ΕΡΤ – Με επαυξημένη πραγματικότητα και τρισδιάστατα γραφικά

Με το κλείσιμο της κάλπης στις 7 η ΕΡΤ, με τη βοήθεια της επαυξημένης πραγματικότητας και τρισδιάστατων γραφικών, δίνει το πρώτο Exit Poll , για την πολυκομματική Βουλή.

Από τις 17:30 το απόγευμα ο Γιώργος Κουβαράς, ο Απόστολος Μαγγηριάδης, πολιτικοί και ειδικοί αναλυτές σχολίαζαν από το πρώτο λεπτό τα εκλογικά αποτελέσματα.

Στη γιγαντοοθόνη αφής καταγράφονταν όλα τα σενάρια για τη νέα σύνθεση του Κοινοβουλίου, με βάση τα κόμματα που εισέρχονται στη Βουλή ή βρίσκονταν στο όριο εισόδου.

Με τη βοήθεια της προηγμένης τεχνολογίας, στο στούντιο του ERTNEWS, εμφανίστηκε η Βουλή με την αποτύπωση των εκτιμώμενων εδρών.

Ο εκλογικός μαραθώνιος της δημόσιας τηλεόρασης, είχε αρχίσει από τις 5 τα ξημερώματα και για 24 ώρες με τη συνδρομή του δημοσιογραφικού και τεχνικού προσωπικού της ΕΡΤ, μετέδιδε τον παλμό με διαρκείς συνδέσεις από τα στρατηγεία των κομμάτων και όλα τα κέντρα των εξελίξεων.

Η σύνθεση της νέας Βουλής, οι απώλειες και τα κέρδη για κάθε κόμμα, η κατανομή των εδρών και η επόμενη ημέρα των εκλογών, ήταν στο επίκεντρο του εκλογικού μαραθώνιου.

Στο στούντιο της ΕΡΤ, βρέθηκαν, εκτός από πολιτικούς, προσωπικότητες της οικονομικής, κοινωνικής, πνευματικής ζωής οι οποίοι σχολίασαν τα αποτελέσματα.

Η ΕΡΤ3 εξέπεμπε με διερμηνεία στη νοηματική το πρόγραμμα του ΕΡΤNEWS και της ΕΡΤ1, ενώ στην πρώτη γραμμή βρέθηκε και το ενημερωτικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ.

Επιμέλεια: Βάσω Τζανακάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος