Έκκληση του δημάρχου της Κάσου μέσω ΕΡΤ για μετακίνηση γιατρών στο νησί

Έκκληση μέσω της εκπομπής UPDATE του Κώστα Λασκαράτου στην ΕΡΤ για μετακίνηση γιατρών στην Κάσο έκανε ο δήμαρχος του νησιού Μιχάλης Ερωτόκριτος.

Ο κ. Ερωτόκριτος αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια αδικοχαμένου 29χρονου Μιχάλη στα αιματηρά επεισόδια που έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια εξήγησε ότι«έχουμε το πρόβλημα της μια γιατρού για ολόκληρο το νησί στην καρδιά του καλοκαιριού. Στην καρδιά του καλοκαιριού έχουμε 4.000 κόσμο περίπου. Τετραπλασιάζεται ο πληθυσμός με ό,τι αρνητικό σημαίνει αυτό για τη δημόσια υγεία. Η συγκεκριμένη αγροτική γιατρός, μια νέα γιατρός που μόλις αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πάτρας, καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες, αλλά δεν αρκεί. Έχουμε αρκετούς ηλικιωμένους, αρκετά παιδιά. Ορισμένα κενά καλύπτονται από ορισμένους παραθεριστές Κασιώτες γιατρούς που βρίσκονται στο νησί, αλλά αυτοί θα αναχωρήσουν σε μια βδομάδα, πέντε μέρες, δέκα μέρες».

Τόνισε ότι «έχω επικοινωνήσει και με τη διοίκηση της δεύτερης ΥΠΕ, με τον Διοικητή, έχω επικοινωνήσει και με τον συμπατριώτη μας, τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τον κ. Παππά και γίνονται οι ενέργειες. Υπάρχει μειωμένη διαθεσιμότητα και σχεδόν καθόλου διαθεσιμότητα σε γιατρούς και προσπαθούμε να βρούμε κάποιον να καλύψει τουλάχιστον για ένα μήνα τις ανάγκες του νησιού».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος