Έκκληση για εμβολιασμό από την υπεύθυνη της Μονάδας Covid του Νοσοκομείου Ρόδου

Έκκληση σε όσους είναι άνω των 60 ετών, σε όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, στις εγκύους, αλλά και σε αυτούς που συμπληρώνουν 6μηνο από τον εμβολιασμό τους να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους κατά του Covid-19 απηύθηνε με δηλώσεις της η παθολόγος, υπεύθυνη της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Ρόδου Κατερίνα Βολονάκη.

«Έχω κουραστεί να ακούω ανθρώπους να λένε ότι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και δεν κάνουν το εμβόλιο γιατί είναι πειραματικό. Το εμβόλιο δεν είναι πια πειραματικό και αυτοί που είναι άνω των 60 ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πρέπει οπωσδήποτε να το κάνουν» είπε η κ. Βολονάκη, για να προσθέσει ότι το ίδιο ισχύει και για τις εγκύους. Μάλιστα στο Νοσοκομείο Ρόδου έχουν γίνει με επιτυχία αρκετοί τοκετοί από γυναίκες θετικές στον Covid-19, οι οποίες στο σύνολο τους ήταν ανεμβολίαστες.
Σήμερα στο Νοσοκομείο νοσηλεύονταν 24 άτομα, με την τάση να είναι αυξητική. Συνολικά στη Μονάδα Covid έχουν νοσηλευθεί 1180 ασθενείς, εκ των οποίων οι 814 ήταν θετικοί. Επίσης από τις αρχές του χρόνου μέχρι το τέλος Οκτωβρίου είχαν καταγραφεί 26 θάνατοι και είχαν γίνει 16 αεροδιακομιδές.
«Όταν άρχισε να λειτουργεί η κλινική υπήρχε μεγάλη αγωνία, γιατί επρόκειτο για μια ασθένεια που δεν γνωρίζαμε και που δεν έχει σαφή θεραπεία. Αφιερώσαμε πολύ χρόνο στη μελέτη. Μεγάλη αγωνία υπάρχει όταν πρέπει να γίνει αεροδιακομιδή με διασωλήνωση» είπε η κ. Βολονάκη.
Ερωτηθείσα αν υπήρξαν περιστατικά ασθενών που αρνούνταν να δεχθούν ιατρικές πράξεις, η υπεύθυνη της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων απάντησε ότι υπήρξαν τέτοιες περιπτώσεις, ευτυχώς λιγοστές. «Αντιμετωπίσαμε αυτά τα περιστατικά με τη βοήθεια του εισαγγελέα, του ψυχιάτρου κλπ» είπε.
Πάντως απηύθηνε έκκληση σε όσους νοσούν να μην αργούν να προσέλθουν στο νοσοκομείο γιατί η καθυστέρηση μπορεί να επιβαρύνει την κατάσταση τους. «Την 7η ή 8η ημέρα περίπου, που αρχίζει και αναπτύσσεται η πνευμονία, αν δεν αισθάνονται καλά να έρχονται εδώ για να εκτιμούμε εμείς την κατάσταση τους. Το να παραμένουν στο σπίτι μπορεί να κάνει το έργο της ανάρρωσης πιο δύσκολο» είπε και πρόσθεσε ότι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και όσοι είναι εμβολιασμένοι έχοντας συμπληρώσει 6μηνο. Ανέφερε μάλιστα ότι στη μονάδα νοσηλεύονται εμβολιασμένοι 6μήνου, καθώς η προστασία από το εμβόλιο έχει προφανώς μειωθεί και τόνισε ότι γι αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντική η αναμνηστική δόση.
Έκκληση για εμβολιασμό από την υπεύθυνη της Μονάδας Covid του Νοσοκομείου Ρόδου
Πάντως όπως δήλωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Γρηγόρης Ρουμάνης το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί η προσέλευση για εμβολιασμό (το Νοσοκομείο διαθέτει μόνο το μονοδοσικό εμβόλιο) και ο προγραμματισμός γίνεται πλέον για 100 άτομα την ημέρα από 50 που εμβολιάζονταν το προηγούμενο διάστημα. Επίσης το Νοσοκομείο έχει παραχωρήσει 2 νοσηλεύτριες στο Κέντρο Υγείας Ρόδου, στο οποίο γίνεται ο μεγάλος όγκος των εμβολίων της Pfizer.
«Η τάση στα κρούσματα είναι αυξητική και γι αυτό θα πρέπει όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούμε τα μέτρα» κατέληξε ο διοικητής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος