Εκδήλωση της ΕΕ στην 86η ΔΕΘ για το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας

Δημόσια εκδήλωση διαλόγου με θέμα οι «Δεξιότητες του Σήμερα για το Αύριο» διοργάνωσε η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στην 86η ΔΕΘ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022.

Στη σταδιακή ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως επενδυτικού προορισμού και κόμβου γνώσης αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος εγκαινίασε το περίπτερο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στην 86η ΔΕΘ.

“ Η φετινή μας παρουσία συνάδει με την σταδιακή ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως επενδυτικού προορισμού, ως κόμβου σημαντικού στην κοινωνία της γνώσης, με πολλούς παγκόσμιας φήμης κολοσσούς να εγκαθίστανται στην πόλη, με μια τουριστική χρονιά που πήγε εξαιρετικά”, υπογράμμισε ο κ. Σχοινάς. “ Όλα τα πρόδρομα σημάδια αυτής της ανάπτυξης σε δύσκολους καιρούς, νομίζω ότι αφορούν τη Θεσσαλονίκη και η Ευρώπη, όπως πάντα, θα είναι δίπλα σε αυτή τη μεγάλη αναπτυξιακή προσπάθεια”, πρόσθεσε.

Ο χώρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρίσκεται μπροστά από το περίπτερο 10 και έχει ως κεντρικό θέμα τις δεξιότητες. Πρόκειται, τόνισε ο κ. Σχοινάς, για ένα θέμα μεγάλης σημασίας για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, στο οποίο η Θεσσαλονίκη μπορεί να πρωταγωνιστήσει, καθώς είναι η έδρα του ευρωπαϊκού οργανισμού CEDEFOP για την επαγγελματική κατάρτιση.

Οι νέοι που θα επισκεφθούν το περίπτερο, θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν πως θα γνωρίσουν την Ευρώπη, μέσα από το πρόγραμμα Discover EU, ενώ θα γίνουν εκδηλώσεις για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, την κυκλική οικονομία και την κλιματική αλλαγή.

Για την εκδήλωση μίλησε στην ΕΡΤ3 ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ρεπορτάζ Αλ. Καλαϊτζή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος