Εκδήλωση στην Τρίπολη κατά της βίας των γυναικών

Οι γυναίκες είναι θύματα, χωρίς πολλές φορές να το συνειδητοποιούν, ενώ αισθάνονται μόνες και ανήμπορες να αντιμετωπίσουν την ενδοοικογενειακή βία, ψυχολογική, σωματική και λεκτική.

Την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας που ασκείται κατά των γυναικών, γίνεται μια υπενθύμιση, ωστόσο πρόκειται για μια καθημερινότητα για χιλιάδες θύματα. Στην Τρίπολη ένα ξενώνας όπου μπορούν να βρούν καταφύγιο όσες έχουν υποστεί αυτήν την βάρβαρη μεταχείριση, φιλοξενεί πέντε γυναίκες με τα παιδιά τους.

Ο Δήμος Τριπόλεως σε συνεργασία με τον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών πραγματοποιεί εκδήλωση στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο το απόγευμα, με έκθεση φωτογραφίας, ζωγραφικής, δραματοποιημένης αφήγησης και χορογραφίας, με την συνδρομή του συλλόγου Dance Point.

Εμπνευστής και ψυχή της ανωτέρω εκδηλώσεως, η Ελένη Καρούντζου, αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Τριπόλεως, απευθυνόμενη στις γυναίκες, που θα παραβρεθούν στην εκδήλωση να φορέσουν κάτι κόκκινο, γιατί είναι το χρώμα που μεταξύ άλλων αντιπροσωπεύει και την βία.

«Το μήνυμα που στέλνουμε με αυτήν την εκδήλωση είναι πως “οι γυναίκες δεν είναι μόνες τους και δεν είναι και οι μόνες”», τονίζει η κ. Καρούντζου, επισημαίνοντας ότι υπάρχει γενικότερη ενδοοικογενειακή βία και κατά των παιδιών.

«Από το 2014, οπότε ξεκίνησε η λειτουργία του ξενώνα, βρήκαν καταφύγιο 83 γυναίκες, οι οποίες παραμένουν εκεί για ένα διάστημα τριών έως έξι μηνών και μετά με την βοήθεια των κοινωνικών λειτουργών ψυχολόγους επιστρέφουν στα σπίτια τους και βρίσκουν εργασία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος