Εκδήλωση για τον ομογενή Απόλλωνα Κοκκίνη στο Λονδίνο

Στον «Υπερήφανο Έλληνα, Υπερήφανο Βρετανό» Απόλλωνα Κοκκίνη και στη διαδρομή του από την Οδησσό μέχρι το Ντόρκινγκ της νοτιανατολικής Αγγλίας είναι αφιερωμένη ομιλία  που διοργανώνει το Hellenic Centre  του Λονδίνου. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μνήμες της Σμύρνης 1922-2022» και πραγματοποιείται την Τετάρτη το απόγευμα στις 19.00, στο Hellenic Centre, με ελεύθερη είσοδο. 

Γιος δύο Ελλήνων τραγουδιστών της Όπερας με διεθνή καριέρα, ο Απόλλωνας Ιωάννης Κοκκίνης γεννήθηκε στην Οδησσό, πατρίδα της οικογένειας της μητέρας του και μεγάλωσε στη Σμύρνη, τόπο καταγωγής και κατοικίας της πατρικής του οικογένειας, δύο περιοχές της ελληνικής ομογένειας που γνώρισαν την καταστροφή μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Ο Απόλλωνας Κοκκίνης σπούδασε ιατρική στο Λονδίνο και εκπαιδεύτηκε ως χειρουργός. Με την ιδιότητα του συνταγματάρχη του βρετανικού στρατού, ασχολήθηκε με την οργάνωση στρατιωτικών νοσοκομείων στη Νότιο Αφρική και την Ιταλία στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δυναμικός χαρακτήρας, έζησε μια ξεχωριστή ζωή ενώ αγάπησε με πάθος τις δύο πατρίδες του, την Ελλάδα και τη Βρετανία. 

Για τον Απόλλωνα Κοκκίνη θα μιλήσει ο Άλαν Τσάρλτον, Βρετανός πρώην διπλωμάτης και συγγραφέας του βιβλίου «Απόλλωνας Κοκκίνης – Από την Οδησσό στο Ντόρκινγκ, Μια ξεχωριστή ζωή» το οποίο δημοσιεύθηκε τον περασμένο Ιούνιο. Ο Άλαν Τσάρλτον εμπνεύστηκε το βιβλίο του από την οικογενειακή σύνδεση του με τον Απόλλωνα Κοκκίνη, ο οποίος είναι ο Έλληνας παππούς της συζύγου του. 

  • (Επιμέλεια/Μετάφραση: Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή HCL)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος