Εκδήλωση για το υπό κατασκευή Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης στο Φίλυρο

Εκδήλωση για το υπό κατασκευή Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης στο Φίλυρο από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, θα πραγματοποιηθεί απόψε Πέμπτη 8 Ιουλίου στις 20.00 στο Λύκειο Φιλύρου. Το 2025 η Θεσσαλονίκη αποκτά το νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Φίλυρο με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με στόχο την πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, ειδικά σε μία εποχή που η πανδημία της COVID – 19 ανέδειξε την ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας.
Με αφορμή τη σημαντική πρόοδο των μελετών, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί τους κατοίκους του Φιλύρου  σε μια ανοιχτή εκδήλωση προκειμένου να ενημερώσει και να απαντήσει σε ερωτήματα και απορίες. Το διεθνών προδιαγραφών, υπερσύγχρονο νοσηλευτικό ίδρυμα θα φέρει την υπογραφή και το όραμα  του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Ρέντζο Πιάνο.
Το μεγαλόπνοο έργο συνολικού προϋπολογισμού 150 εκ. ευρώ έχει πλήρως ψηφιοποιημένο περιβάλλον εργασίας, με δυναμικότητα 228 κλινικών θέσεων, με μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια, 33 κλίνες ΜΕΘ με δυνατότητα μετατροπής σε ΜΑΦ και πράσινες και βιώσιμες κτιριακές εγκαταστάσεις. Οι υπηρεσίες που θα προσφέρει  θα καλύπτουν τις ανάγκες όχι μόνον της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας, αλλά ολόκληρης της χώρας και θα αφορούν το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας, τα μικρά μας παιδιά.
«Η ευγνωμοσύνη μας για την εμβληματική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος είναι δεδομένη. Όπως δεδομένη και ιστορική είναι και η ευθύνη που αναλαμβάνουμε ως Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη. Με σκληρή και συστηματική δουλειά, «προικίσαμε» το Φίλυρο και το παιδιατρικό νοσοκομείο με σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης, ένα έργο – ορόσημο ύψους 8,5 εκ. ευρώ, η χρηματοδότηση του οποίου εγκρίθηκε προσωπικά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ικανοποιούμε ένα χρόνιο αίτημα του δήμου μας, με την έμπρακτη στήριξη του αρμόδιου υπουργού Στέλιου Πέτσα. Παράλληλα με την υδροδότηση προχωρά και η ασφαλής  οδική πρόσβαση προς το νοσοκομείο, με τους κόμβους και το νέο οδικό δίκτυο. Είμαστε στο πλευρό του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με όλες μας τις δυνάμεις», δήλωσε ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.
Πηγή Δ. Πυλαίας – Χορτιάτη
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος