Εκδήλωση από το ΤΕΕ/ΤΚΜ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 09:30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση του ΤΕΕ/ΤΚΜ για την  Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με θέμα: «Κλιματική Αλλαγή – Επιπτώσεις στην Παράκτια Ζώνη – Αντιπλημμυρική θωράκιση Θεσσαλονίκης», στο Αμφιθέατρο ΤΕΕ/ΤΚΜ (Μ. Αλεξάνδρου 49, Θεσσαλονίκη).

Την εκδήλωση που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο έργο της Διαρκούς Ομάδας Εργασίας  Φυσικών, Τεχνολογικών και άλλων Καταστροφών του ΤΕΕ/ΤΚΜ, θα χαιρετήσουν ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Γιώργος Τσακούμης και εκπρόσωποι φορέων της Θεσσαλονίκης, ενώ ειδικοί επιστήμονες και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης θα αναπτύξουν επιμέρους ζητήματα που προσεγγίζουν το θέμα των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Σφοδρά καιρικά φαινόμενα δεν είναι ασυνήθιστα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ισχυρές καταιγίδες, καταρρακτώδεις βροχές, πλημμύρες, ανεμοθύελλες, κεραυνοί, χαλαζοπτώσεις καθώς και εποχιακά φαινόμενα όπως χιονοθύελλες, παγετός και ομίχλη. Αυτά τα φαινόμενα μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές ζημιές σε υποδομές, κτίρια και περιουσίες, σοβαρά προσωρινά προβλήματα αλλά και τραυματισμούς και ανθρώπινες απώλειες. Η κλιματική κρίση αφορά άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα, τα πάσης φύσεως δίκτυα της πόλης μας, καθώς και τη μορφολογία των ακτών μας.

Νέα στοιχεία και δεδομένα για τη διάβρωση των ακτών στην ευρύτερη περιοχή μας αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σημασία. Επίσης το πρόσφατο masterplan του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, δίνει μια νέα οπτική στην αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στα δίκτυα και στα πολεοδομικά σχέδια της πόλης μας.

Για τα παραπάνω, στο πλαίσιο της ημερίδας πρόκειται να αναδειχθούν τα προβλήματα αλλά και να προταθούν λύσεις.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν: Ο Ομότιμος Καθηγητής Παράκτιας Τεχνικής και Ωκεανογραφίας του ΑΠΘ κ. Γιάννης Κρεστενίτης, ο Μετεωρολόγος κ. Μιχάλης Σιούτας, ο Καθηγητής του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του ΑΠΘ κ. Γιώργος Βέργος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Πάρις Μπίλλιας, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού, Έργων και Ανάπτυξης της ΕΥΑΘ κ. Αλέξανδρος Μεντές και ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ κ. Ζήσης Μάλλιος.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος