Εκδηλώσεις μνήμης στα Βασιλικά για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Φόρο τιμής σε όσους έχασαν τη ζωή τους στη μάχη των Βασιλικών και το Ολοκαύτωμα στην Επανάσταση του 1821, με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 χρόνων, θα αποτίσει ο δήμος Θέρμης με λαμπαδηδρομία, πορεία μνήμης, ντοκιμαντέρ και αθλητικούς αγώνες

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις, ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει και η ανάπλαση της πλατείας των Βασιλικών και θα ανεγερθεί ένα καινούργιο μνημείο που φιλοτεχνεί ο Γιώργος Τσάρας. Πρόκειται για έργο με προϋπολογισμό 1.050.000 ευρώ που θα χρηματοδοτηθεί κατά 660.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Ελλάδα 2021» και τα υπόλοιπα θα καλυφθούν από δημοτικούς πόρους.

Οι δράσεις ξεκινούν με λαμπαδηδρομία αύριο, Τετάρτη 9 Ιουνίου , στις 9 το βράδυ στο κέντρο των Βασιλικών από κατοίκους και εθελοντές. Με τύμπανα οι συμμετέχοντες θα δώσουν έμφαση για να τιμήσουν τους νεκρούς. Στις 13 Ιουνίου θα γίνει επίσημη έναρξη με δοξολογία στον Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου και πορεία μνήμης όπου κάτοικοι κάθε ηλικίας θα βαδίσουν στη διαδρομή που ακολούθησαν οι μαχητές από τα Βασιλικά μέχρι το πραγματικό σημείο της μάχης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στη σελίδα www.vasilika200.gr ενώ ξεχωρίζει η ύφανση της αυθεντικής σημαίας της επανάστασης από γυναίκες των Βασιλικών που θα είναι έτοιμη για την τελετή έναρξης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος