Είχαν καταγγείλει τον γνωστό έμπορο τέχνης για πλαστά έργα – Πάνω από 200.000 ευρώ σε μετρητά εντοπίστηκαν στην γκαλερί του

Ενώπιον του εισαγγελέα, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, αναμένεται να βρεθεί λίγο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου (21/03) ο γνωστός έμπορος τέχνης, ο οποίος συνελήφθη με βάση τον νόμο περί Αρχαιοτήτων και πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην Αττική από στελέχη του «ελληνικού FBI», αφού εντοπίστηκε βίντεο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο διαφήμιζε προς πώληση ένα παλιό ευαγγέλιο που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα (1745).

Το συγκεκριμένο αντικείμενο εντοπίστηκε και κατασχέθηκε και πλέον εξετάζεται από ειδικούς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θεωρείται γνήσιο αλλά αγνώστου προέλευσης.

Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες για πλαστογραφία, αρχαιοκαπηλία και απάτη, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως οι έρευνες είχαν αρχίσει εδώ και ενάμιση μήνα, έπειτα από σχετική καταγγελία για την αυθεντικότητα ορισμένων έργων, στο Τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς,

Οι έρευνες σε γκαλερί στο Ελληνικό, στη Γλυφάδα αλλά και στο Κολωνάκι, έβγαλαν λαβράκια, καθώς εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 300 πίνακες, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν πλαστοί. Παράλληλα βρέθηκαν αρχαία αντικείμενα, βυζαντινές εικόνες και περισσότερα από 200.000 ευρώ, χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα.

Από την πλευρά της, η εταιρεία υποστηρίζει ότι τα έργα που εντοπίστηκαν δεν αποτελούν αντικείμενο εμπορικής δραστηριότητας, αλλά ανήκουν στην προσωπική συλλογή του ιδιοκτήτη από κληρονομιά, ενώ για το Ευαγγέλιο αναφέρει ότι παραδόθηκε στις αρμόδιες αρχές.

Όπως αναφέρεται: «δεν εμπορεύεται τους συγκεκριμένους πίνακες ζωγραφικής που βρέθηκαν στις αποθήκες της εταιρείας, διότι αποτελούν προσωπική περιουσία και προσωπική συλλογή του κ. Τσαγκαράκη και προέρχονται από κληροδότημα από τους θανόντες γονείς του».

Στην ίδια ανακοίνωση, επισημαίνεται ότι η κατοχή των έργων ανάγεται σε διάστημα άνω των 40 ετών, ενώ για το Ευαγγέλιο που είχε παρουσιαστεί διαδικτυακά, η εταιρεία αναφέρει: «Η εταιρεία ήδη έπραξε τα δέοντα προκειμένου να το παραδώσει στις αρμόδιες αρχές ώστε να αξιολογήσουν τη γνησιότητα, την χρονολογία του και την πιθανότητα αγοράς του από το ελληνικό δημόσιο, διότι η εταιρεία δεν διαθέτει έμπειρο γνώστη θρησκευτικών και άλλων παρόμοιων αντικειμένων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος