Ειδική υποτροφία σε αριστούχο μαθητή ρομά στην Μεσσήνη

Ένα μεγάλο στοίχημα για τους καθηγητές στην Μεσσήνη στέφθηκε με επιτυχία και ένας μαθητής ρομά κατάφερε να προχωρήσει επιτυχώς στις σπουδές του, ώστε να κερδίσει μια υποτροφία.

Ως άριστος μαθητής και με συμπεριφορά κοσμιοτάτη ο μικρός Κώστας κέρδισε επάξια την υποτροφία των 200 ευρώ.

Το πρόγραμμα ΖΕΠ στοχεύει στην μαζικοποίηση της εκπαίδευσης και στο να δοθούν ίσες ευκαιρίες σε άνισες κοινωνίες. Απευθύνεται σε μαθητές που δεν γνωρίζουν επαρκώς την ελληνική γλώσσα.

Η Ζώνη Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας είναι ένα πρόγραμμα του υπουργείο παιδείας για την εκπαίδευση στο δημοτικό. Για το γυμνάσιο δεν υπήρχε σχετικό εκπαιδευτικό υλικό και για αυτόν τον λόγο ή προσπάθεια που κατεβλήθη και τα βήματα που ακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί του 1ου γυμνασίου περιελήφθησαν σε ένα βιβλίο που εκδόθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου, εξηγεί η Ελισάβετ Σταθοπούλου, διευθύντρια του γυμνασίου.

Ήταν μια σημαντική προσπάθεια για καθηγητές και μαθητές. Ωστόσο, διαπιστώνεται μια μεγάλη δυσκολία για την διδασκαλία εξ αποστάσεως: δεν υπάρχει σύνδεση WiFi στους καταυλισμούς. Μέσω ενός κινητού η υπεύθυνη καθηγήτρια επικοινωνούσε με τα παιδιά στον καταυλισμό και μετέδιδε την γνώση σε εκείνα που μπορούσαν, λόγω και των συνθηκών, να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Το κίνητρο της άμιλλας έδωσε ήδη ο μικρός Κώστας.

Ο κ. Διονύσης, πατέρας του μαθητή, μίλησε για την δική του εμπειρία όταν σταμάτησε το σχολείο στην πρώτη δημοτικού, προκειμένου να βρεί δουλειά, ενώ δήλωσε πολύ ικανοποιημένος και υπερήφανος από την πρόοδο του γιού του.

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ενεγράφησαν γύρω στα 10 με 12 παιδιά από τον καταυλισμό, εκ των οποίων άλλα παρακολουθούν και άλλα όχι. Υπάρχει προσωπική επικοινωνία με τους γονείς, αναφέρει η κ. Σταθοπούλου. Η αποφοίτηση των πρώτων μαθητών ήταν πολύ σημαντικό γεγονός και η επιτυχία του Κώστα δίνει ελπίδες για όλα τα παιδιά. Η προσπάθεια του σχολείου να φέρει κοντά τα παιδιά των καταυλισμών έχει επίσης την στήριξη της κοινωνικής λειτουργού – ψυχολόγου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος