Ethiopian Airlines: Βρέθηκαν τα “μαύρα κουτιά” – Έχασε την πτήση και σώθηκε (video)

Array

Βρέθηκαν τα μαύρα κουτιά του μοιραίου Boeing των Αιθιοπικών Αερογραμμών, που συνετρίβη την Κυριακή, έξι λεπτά μετά την απογείωσή του. Καθηλώνουν για έλεγχο το συγκεκριμένο μοντέλο η εταιρεία και η Κίνα. Θα αξιολογηθούν οι πιθανοί κίνδυνοι που σχετίζονται με τα Boeing 737 MAX 8, δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν. Απίστευτη τύχη είχε ένας Έλληνας, ο Αντώνης Μαυρόπουλος, ο οποίος δεν πρόλαβε την πτήση ΕΤ 302 Αντίς Αμπέμπα – Ναϊρόμπι. Ο Αντώνης Μαυρόπουλος, πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, πήγαινε στο Ναϊρόμπι για το συνέδριο του ΟΗΕ.

Σε ανάρτησή του στο FACEBOOK ο κ. Μαυρόπουλος περιγράφει την αγωνία του να επιβιβαστεί στο μοιραίο αεροπλάνο αλλά και την μεγάλη ανακούφιση που ένιωσε όταν κατάλαβε πόσο τυχερός στάθηκε. Ας δούμε πως περιγράφει ο ίδιος την εμπειρία του.

Εντοπίστηκε το “μαύρο κουτί” του μοιραίου αεροσκάφους 

Οι κυβερνήσεις σε περισσότερες από δέκα χώρες εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των θυμάτων της μοιραίας πτήσης του αεροσκάφους Boeing 737 MAX των Αιθιοπικών Αερογραμμών, που συνετρίβη χθες.

Οι Αιθιοπικές Αερογραμμές ανακοίνωσαν ότι ανασύρθηκαν τα δύο “μαύρα κουτιά” του μοιραίου Boeing 737 MAX 8 που συνετρίβη χθες λίγο μετά την απογείωσή του.

Πρόκειται για τον καταγραφέα των συνομιλιών μεταξύ του πληρώματος στο πιλοτήριο του αεροσκάφους, αλλά και τον καταγραφέα ψηφιακών δεδομένων πτήσης από τα διάφορα συστήματα του αεροσκάφους. Η δεύτερη συσκευή καταγράφει ψηφιακά τις παραμέτρους λειτουργίας των διαφόρων συστημάτων του αεροσκάφους και μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά τους διερευνητές του δυστυχήματος, τόσο για την λειτουργία του αεροσκάφους, όσο και για τις ενέργειες του πληρώματος, κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα πριν από την συντριβή.

Οι Αιθιοπικές Αερογραμμές αποφάσισαν να κρατήσουν στο έδαφος τα Boeing 737 του στόλου της, μία ημέρα μετά την συντριβή του αεροσκάφους της αυτού του τύπου με 157 επιβαίνοντες.

Με ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Twitter η εταιρεία τονίζει ότι μολονότι δεν γνωρίζει ακόμη τα αίτια της συντριβής, θα κρατήσει στο έδαφος τον συγκεκριμένο στόλο αεροσκαφών ως μέτρο επιπλέον προφυλάξεων.

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας των Αερομεταφορών θα αξιολογήσει τους πιθανούς κινδύνους για την ασφάλεια των πτήσεων που σχετίζονται με την χρήση των αεροσκαφών Boeing 737 MAX 8, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις μεταφορές.

Οι κινεζικές αεροπορικές αρχές καθήλωσαν σήμερα περίπου 100 Boeing Co 737 MAX 8, που αντιστοιχούν σε πάνω από το ένα τέταρτο των αεροσκαφών αυτού του τύπου που χρησιμοποιούνται σε όλον τον κόσμο.

Η εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Boeing ανακοίνωσε σήμερα πως οι έρευνες για την συντριβή του αεροσκάφους των Αιθιοπικών Αερογραμμών βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και δεν υπάρχει λόγος για να εκδώσει οδηγίες προς τους αερομεταφορείς που διαθέτουν τον τύπο 737 MAX 8, βάσει των πληροφοριών που διαθέτει έως τώρα.

«Η ασφάλεια αποτελεί την υπ’αριθμ. ένα προτεραιότητά μας και λαμβάνουμε κάθε μέριμνα για να κατανοήσουμε όλες τις πτυχές του δυστυχήματος, συνεργαζόμενοι στενά με τις ενδιαφερόμενες ομάδες και όλες τις αρχές ασφαλείας που εμπλέκονται», πρόσθεσε εκπρόσωπος της Boeing, σε δηλώσεις του που εστάλησαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρακτορείο Reuters.

Οι μετοχές της εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών Boeing υποχώρησαν κατά 9% σήμερα στις αγορές, καθώς μία προς μια οι αεροπορικές εταιρείες καθηλώνουν στο έδαφος το επιτυχημένο μοντέλο της 737 ΜΑΧ 8, έπειτα από τη συντριβή αεροσκάφους του αυτού τύπου των Αιθιοπικών Αερογραμμών.

Οι μετοχές της ανταγωνίστριας κατασκευάστριας εταιρείας Airbus κατέγραψαν άνοδο κατά 0,5%.

Πτώση κατά 1,6% σημείωσαν επίσης σήμερα και οι μετοχές της εταιρείας Safran SA, η οποία συνεργάζεται σε διεθνή κοινοπραξία με τη General Motors για την κατασκευή των κινητήρων LEAP-1B που χρησιμοποιούν τα μοντέλα τύπου 737 ΜΑΧ 8.

Πηγή:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος