Εγκρίθηκε η δημιουργία Κέντρου Βιοτεχνολογίας στο Λέχαιο Κορινθίας

Ομόφωνα ναι απ’ την Επιτροπή των Στρατηγικών Επενδύσεων για το βιοτεχνολογικό πάρκο της περιφερειακής αγοράς Λεχαίου Κορινθίας, μέρος της οποίας αποδόθηκε πρόσφατα στο Δήμο.

Οι ανακοινώσεις από τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστο Δήμα και το Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο, είχαν γίνει απ’ το καλοκαίρι.

Εγκρίθηκε η δημιουργία Κέντρου Βιοτεχνολογίας στο Λέχαιο Κορινθίας

Ο Υφυπουργός, ανακοίνωσε την ομόφωνη έγκριση του έργου, μετά και την συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής των Στρατηγικών Επενδύσεων, μ’ ένα προϋπολογισμό που πλησιάζει τα 82 εκατ. ευρώ.

Σε πρώτη φάση, θα φιλοξενήσει περισσότερους από 180 εξειδικευμένους εργαζόμενους από το χώρο της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

“Η συνεργασία του Δημάρχου, του Δήμου, του Υφυπουργού και των εμπλεκομένων υπουργείων και υπηρεσιών είναι αποτελεσματική, δρομολογώντας και αποδίδοντας τάχιστα στην τοπική κοινωνία ένα έργο που θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Κορινθίας, παράλληλα όμως θα είναι και σημείο αναφοράς για την καινοτομία και τις βιοεπιστήμες στην Ελλάδα”, τονίζεται στην ανακοίνωση του Δήμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος