Εγκαινιάζονται απόψε οι εκθέσεις τουρισμού Philoxenia και Hotelia

Η 36η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού, Philoxenia, ανοίγει σήμερα τις πύλες της στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ. Στο ετήσιο ραντεβού, συμμετέχουν 250 εκθέτες από όλους τους κλάδους της τουριστικής βιομηχανίας. Παρά το δυσμενές περιβάλλον της πανδημίας, η χώρα μας κατάφερε να ανακτήσει σημαντικό κομμάτι από τις απώλειες της περασμένης χρονιάς, δημιουργώντας ελπίδες για νέα αναπτυξιακή τροχιά.

Τις εκθέσεις Philoxenia και Hotelia εγκαινιάζει απόψε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας. Το εκθεσιακό «δίδυμο» του τουρισμού ανοίγει τις πύλες του με εκατοντάδες εκθέτες, χιλιάδες επιχειρηματικά ραντεβού και τιμώμενο δήμο αυτόν της Επιδαύρου, σηματοδοτώντας την επάνοδο της ΔΕΘ-Helexpo AE στην αγορά των διεθνών τουριστικών εκθέσεων, ύστερα από αναγκαστική ανάπαυλα ενός έτους, λόγω της πανδημίας.

Στις δύο εκθέσεις (12-14 Νοεμβρίου) μετέχουν συνολικά 235 εκθέτες από 12 χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, αριθμός μειωμένος κατά 25%, σε σχέση με την τελευταία διοργάνωση, ενώ οι προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες με φυσική παρουσία ξεπερνούν τους 70 από 27 χώρες. Tιμώμενος δήμος της χώρας θα είναι φέτος ο δήμος Επιδαύρου.

Μικρότερη σε μέγεθος σε σχέση με τις προπανδημικές εκθέσεις, αλλά εξαιρετικά ποιοτική και με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και ολόκληρη την τουριστική βιομηχανία, θα είναι η φετινή Philoxenia, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΘ-Helexpo AE, Κυριάκο Ποζρικίδη, ο οποίος διατύπωσε την εκτίμηση ότι σε επίπεδο αποτελεσμάτων, η έκθεση θα ξεπεράσει -αναλογικά με τον αριθμό των εκθετών- την προηγούμενη διοργάνωση. Ο κ. Ποζρικίδης επισήμανε ακόμα ότι η είσοδος όλων των επισκεπτών στις δύο εκθέσεις θα γίνεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και ότι θα είναι δωρεάν για τους επαγγελματίες επισκέπτες και ανοιχτή για το ευρύ κοινό το Σαββατοκύριακο.

Μεταξύ των πολλών παράλληλων εκδηλώσεων της Philoxenia, ξεχωρίζει το συνέδριό της, με θέμα «Τουρισμός Εμπειρίας: Αναζητώντας την Αυθεντικότητα», αύριο Σάββατο, στο Περίπτερο 14, στο οποίο την εναρκτήρια ομιλία θα κάνει ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, ενώ κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Δρ Μαριάννα Σιγάλα, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και πολυβραβευμένη ερευνήτρια.

Η είσοδος στις εκθέσεις είναι ελεύθερη, ωστόσο, τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος