«’Εφυγε» ο τελευταίος εκδότης της «ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ» Κώστας Γραμματικάκης

Πιο φτωχή είναι από σήμερα η δημοσιογραφική οικογένεια της Κρήτης, καθώς έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 82 ετών, ο τελευταίος εκδότης της ιστορικής εφημερίδας του Ηρακλείου «Μεσόγειος».

Ο Κώστας Γραμματικάκης, ο οποίος ήταν ένας από τους τελευταίους παραδοσιακούς εκδότες έντυπων εφημερίδων του νησιού, ήταν αδερφός του πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης και ευρωβουλευτή Γιώργου Γραμματικάκη, ενώ η απώλεια πριν από λίγα χρόνια του γιου του Αριστοτέλη, τον είχε καταβάλει ψυχολογικά.

Η εφημερίδα «Μεσόγειος» εκδίδονταν για 60 χρόνια μέχρι το 2011, που υποχρεώθηκε να κλείσει, λόγω της οικονομικής κρίσης της χώρας.

«’Εφυγε» ο τελευταίος εκδότης της «ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ» Κώστας Γραμματικάκης

Ο Κώστας Γραμματικάκης ανέλαβε από τον πατέρα του, Αριστοτέλη Γραμματικάκη, τη διεύθυνσή της εφημερίδας το 1978. Ήταν παντρεμένος με την Μαρίτα Γαβριλάκη και είχε αποκτήσει δύο παιδιά, τον Αριστοτέλη και τον Γιώργο από τον οποίο είχε προσφάτως αποκτήσει και εγγόνι. Ο γιος του Αριστοτέλης είχε φύγει το καλοκαίρι του 2014 ύστερα από μακρά μάχη με την επάρατο νόσο.

Ο Κώστας Γραμματικάκης, γεννήθηκε στις 21 Μαΐου 1939, διετέλεσε και πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακών Εφημερίδων Ελλάδας, ενώ ανέλαβε ως διευθυντής της εφημερίδας από το 1978.

Ρεπορτάζ: Σταυρούλα Κατσουλάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος