Μια μεγάλη απώλεια μετρά από σήμερα (27/7) ο ελληνικός στίβος με τον ξαφνικό χαμό του Δημήτρη Πατρώνη, σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ, καθώς ο άλλοτε κυρίαρχος του ύψους έφυγε από τη ζωή στα 69 του χρόνια από ανακοπή καρδιάς.
Ο Δημήτρης Πατρώνης, υπήρξε σπουδαίος αθλητής, στη δεκαετία του 70 και 80 με ατομικό ρεκόρ 2,22 μ. και συμμετοχές σε μεγάλες διοργανώσεις. To 1974 συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού και κλειστού στίβου, ενώ είχε συμμετοχές στα Ευρωπαϊκά κλειστού του 1975, 1976 και 1981.

Υπήρξε κάτοχος του βαλκανικού ρεκόρ στο άλμα εις ύψος για πάνω από 8 χρόνια, ενώ είχε κατακτήσει χρυσά μετάλλια σε τρεις Βαλκανικούς εφήβων και τρία σε Βαλκανικούς Α/Γ/. Το 1975 ανακηρύχθηκε δεύτερος αθλητής σε όλα τα σπορ στην Ελλάδα.
Το όνομα του ήταν συνυφασμένο με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, σωματείο με το οποίο αγωνίστηκε για πολλά χρόνια, ενώ είχε την τιμή να γυμναστεί με δύο κορυφαίους προπονητές τον Νίκο Ζαχαριάδη και τον Κώστα Χειμωνίδη.
Ο Δημήτρης Πατρώνης έδωσε πριν από λίγες ημέρες το παρών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ στο Βόλο κι έκανε μάλιστα και την απονομή στους νικητές στο ύψος Ανδρών μαζί με τους Κώστα Λιάπη και Κώστα Μπανιώτη (φωτο 1).
Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου εκφράζουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντα.
Δείτε τη συνέντευξη του στον δημοσιογράφο ΣΤΑΥΡΟ ΡΕΠΑΝΑ στο αρχείο της ΕΡΤ. Ο Έλληνας πρωταθλητής στο άλμα εις ύψος μιλά για την προετοιμασία του ενόψει των διεθνών διοργανώσεων, για τις επιδόσεις του και τις μελλοντικές αγωνιστικές φιλοδοξίες του στο αγώνισμα.
Φωτο εξωφ: Ο Δημήτρης Πατρώνης (αρ.) και ο Κώστας Χειμωνίδης

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος