ΕΕ: Μια ρωσική επίθεση με διηπειρωτικό πύραυλο εναντίον της Ουκρανίας «θα αποτελούσε σαφή κλιμάκωση»

Η εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου από τη Ρωσία στην Ουκρανία «θα αποτελούσε σαφή κλιμάκωση» εκ μέρους του Βλαντίμιρ Πούτιν, εκτίμησε σήμερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Παρακολουθούμε βέβαια τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία χρησιμοποίησε έναν βαλλιστικό διηπειρωτικό πύραυλο εναντίον ενός ή πολλών στόχων στην Ουκρανία (…) Είναι προφανές ότι μια τέτοια επίθεση θα αποτελούσε μια νέα κλιμάκωση εκ μέρους του (Βλαντίμιρ) Πούτιν», δήλωσε ο Πίτερ Στάνο.

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση που εξαπέλυσε, σύμφωνα με την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, η Ρωσία σήμερα το πρωί στην ουκρανική πόλη Ντνίπρο με εννέα πυραύλους, μεταξύ των οποίων και ένας διηπειρωτικός πύραυλος, ανέφεραν οι περιφερειακές αρχές. Από την επίθεση προκλήθηκαν επίσης μικρές υλικές ζημιές.

Ο βαλλιστικός διηπειρωτικός πύραυλος δεν έφερε πυρηνική κεφαλή, δήλωσε πηγή της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Είναι προφανές» ότι ο πύραυλος δεν έφερε πυρηνική κεφαλή, δεδομένης της περιορισμένης κλίμακας των ζημιών, δήλωσε η πηγή αυτή.

Απαντώντας σε ερώτηση για την ανακοίνωση της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος