ΕΕ – Δ. Μιχαηλίδου: Η Ελλάδα υποστήριξε την οδηγία για την εργασία μέσω πλατφόρμας

H Ελλάδα υποστήριξε την οδηγία για την εργασία μέσω πλατφόρμας σημείωσε η υπουργός εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου, σε δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση του αρμόδιου συμβουλίου.

Η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι η Ελλάδα εξέφρασε όλες τις ανησυχίες της, όπως έκανε όλους αυτούς τους προηγούμενους μήνες, ανησυχίες κυρίως σε σχέση με την έλλειψη πλήρους νομικής σαφήνειας, αλλά επίσης ανησυχίες σχετικά με τις δικές μας εμπειρίες τα τελευταία χρόνια αναφορικά με τον κανονισμό που έχει ήδη εκδοθεί για τους εργαζόμενους στις πλατφόρμες.

Προσέθεσε ότι στην Ελλάδα, το ρυθμιστικό πλαίσιο που υπάρχει είναι υπέρ των εργαζομένων στην πλατφόρμα, όπου η ασφάλεια στην εργασία είναι εγγυημένη, τα συλλογικά τους δικαιώματα διαπραγμάτευσης εφαρμόζονται καθώς και η ικανότητά τους να απολαμβάνουν υψηλότερο μέσο εισόδημα από φυσικά, το ελάχιστο εισόδημα, αλλά επίσης, όσον αφορά τους συναδέλφους τους που είναι μισθωτοί.

Παράλληλα, η υπουργός επισήμανε ότι «στο πνεύμα του συμβιβασμού, αλλά και κατανοώντας πόσο η οδηγία έχει επεξεργαστεί, αναπτυχθεί, συνταχθεί και αναδιατυπωθεί από την πλευρά της ΕΕ αλλά και όσον αφορά την εργασία σε ένα ομοιόμορφο και ένα αλληλέγγυο δίκτυο, αυτό της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφασίσαμε να υποστηρίξουμε την οδηγία και να βεβαιωθούμε ότι λειτουργεί για εμάς, λειτουργεί για τους ανθρώπους που εργάζονται στις πλατφόρμες παράδοσης και λειτουργεί για τα υπόλοιπα κράτη μέλη επειδή είμαστε στην ίδια Ένωση με τις ίδιες ανάγκες και τις ίδιες απαιτήσεις από τους ανθρώπους μας».

Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος