Ε. Βόζεμπεργκ στο Πρώτο : Έχουμε αποτύχει στην πρόληψη των γυναικοκτονιών (audio)

Ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η Έκθεση της Αντιπροέδρου της Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Γυναικών και την Ισότητα των Φύλων Ελίζας Βόζεμπεργκ, πρόταση νομοθετικής πρωτοβουλίας προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εκπόνηση Οδηγίας που να αντιμετωπίζει τη διαδικτυακή έμφυλη βία, την άσκηση βίας κατά των γυναικών μέσω του διαδικτύου.

Όπως είπε η ίδια η Ευρωβουλευτής στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/, στην εκπομπή “Γεώπολις” και τον Δημήτρη Φαναριώτη, πρόκειται για λανθασμένη αντίληψη άσκησης εξουσίας που δεν συνάδει με καμία ευρωπαϊκή αξία και στοιχεία του Ευρωπαϊκού πολιτισμού. Το γεγονός όμως ότι διευρύνεται, εξαπλώνεται και δεν έχει γίνει εφικτό να ελεγχθεί σημαίνει ότι δεν έχουμε επιτύχει να αποδείξουμε ότι γενεσιουργός αιτία είναι η ανισότητα. Δεν υπάρχουν διδαχές προς τη νεολαία στη διάρκεια της εφηβείας για την αξία της ισότητας. Ότι τα δύο φύλα είναι ίσα απέναντι στις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα και πλήττονται από προκαταλήψεις και στερεότυπα αιώνων που διαιωνίζονται. Και κατόπιν της τέλεσης του εγκλήματος έρχεται η Πολιτεία να θεσμοθετήσει ποινές για εγκλήματα που φτάνουν στη γυναικοκτονία. Έχουμε αποτύχει στην πρόληψη να δώσουμε μια απάντηση για την έμφυλη βία και τη γυναικοκτονία που είναι η χειρότερη απόληξή της.
Στην Περιφέρεια σε όλες τις χώρες συντηρούνται τα ταμπού που σιωπούν και δεν μιλούν γιατί φοβούνται την επόμενη μέρα τον στιγματισμό και από την άλλη, συντηρούνται οι βίαιες συμπεριφορές με αντιλήψεις των σημερινών μητέρων που προέρχονται από αιώνες πριν, αντιμετωπίζοντας τα παιδιά ως κτήμα.
Το να φτάνουμε σήμερα, στο κατώφλι του 2022, να μιλάμε για το δικαίωμα εξουσίας και καθορισμού της ζωής του ανθρώπου από άνθρωπο, δεν είναι μόνο οπισθοδρόμηση. Γυρίσαμε αιώνες πίσω.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος