Ε. Αχτσιόγλου στο Πρώτο: Η επιβολή πλαφόν στο ρωσικό φυσικό αέριο δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική (audio)

«Η πρόταση να μπει πλαφόν στην τιμή που θέτει η Ρωσία στο φυσικό αέριο αυτονοήτως δημιουργεί το πρόβλημα και αν η Ρωσία απαντήσει κόβοντας την ροή; Είναι προφανές ότι είναι μια πρόταση που δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να είναι αποτελεσματική» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Καθαροί Λογαριασμοί» με τον Γιώργο Παπαγεωργίου και τον Δημήτρη Κοντογιάννη, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Οικονομικών, Έφη Αχτσιόγλου, σε μια σύμπλευση επί της ουσίας με την διαφωνία της  Ελλάδας μεταξύ και άλλων κρατών-μελών, στην πρόταση της Κομισιόν για επιβολή πλαφόν στο ρωσικό φυσικό αέριο.

«Δημιουργεί κίνδυνο στην ροή του φυσικού αερίου. Να πω ωστόσο ότι η Ελλάδα δεν παίρνει φυσικό αέριο από τον  Nord Stream, από τον αγωγό που έκλεισε κάποιες μέρες για επισκευή όπως είπε η Ρωσία, άρα η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα ροής και κακώς το επικαλούνται τα κυβερνητικά στελέχη για να τρομοκρατήσουν τους πολίτες και να εμφανιστούν μετά ως σωτήρες. Εκτιμώ ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα πράγματι δεν θα είναι αποτελεσματική μια τέτοια λύση» προσέθεσε η κ. Αχτσιόγλου.

Κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν έχει κάνει τίποτα στο εσωτερικό για την λήψη κρίσιμων ρυθμιστικών μέτρων, επανέλαβε την θέση του ΣΥΡΙΖΑ για πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος