Δυστύχημα στο Βουκουρέστι: Συγκλονιστικές μαρτυρίες των διασωθέντων (video)

Συνολικά 18 επιβάτες του τουριστικού λεωφορείου που προσέκρουσε σε προειδοποιητική μπάρα σήμανσης στο Βουκουρέστι επέστρεψαν με πτήσεις στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για τα αίτια της τραγωδίας που στοίχισε τη ζωή ενός 53χρονου επιβάτη και τον τραυματισμό αρκετών άλλων.

Την ώρα που οι αρχές στο Βουκουρέστι προσπαθούν να εξακριβώσουν τι έφταιξε και ο οδηγός δεν είδε την πινακίδα σήμανσης, λίγα μέτρα έξω από το τούνελ, απορίες δημιουργεί το γεγονός ότι σε ένα τόσο μακρινό ταξίδι υπήρχε στο τουριστικό λεωφορείο μόνο ένας οδηγός και πόσες ώρες οδηγούσε πριν να συμβεί η μοιραία πρόσκρουση.

Συγκλονιστικές είναι στο μεταξύ οι μαρτυρίες των επιβατών του λεωφορείου οι οποίοι αποκαλύπτουν το χάος και τον πανικό που επικράτησε δευτερόλεπτα μετά την σύγκρουση που είχε ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό τους μέσα στις κατεστραμένες λαμαρίνες του οχήματος.

Δυστύχημα στο Βουκουρέστι: Συγκλονιστικές μαρτυρίες των διασωθέντων (video)
Παραμένουν νοσηλευόμενοι 16 επιβάτες σε τρία νοσοκομεία με σοβαρότερη να είναι η κατάσταση της γυναίκας που αποσωληνωθηκε το πρωί αλλά παρουσιάζει βελτίωση. (AP Photo/Vadim Ghirda)

Ρουμανικά μέσα που δίνουν μεγάλη έκταση στο τροχαίο δυστύχημα στο Βουκουρέστι έδειξαν βίντεο που τράβηξε ένας οδηγός που βρισκόταν ακριβώς από πίσω από το μοιραίο λεωφορείο όπου και φαίνεται ότι ο οδηγός να κινείται με μικρή ταχύτητα και να αλλάζει λωρίδα λίγα μέτρα πριν από την σήμανση που προειδοποιεί για το ύψος.

Όπως λένε ειδικοί, το γεγονός ότι ο επαγγελματίας οδηγός του λεωφορείου δεν αντέδρασε, κάνει τις αρχές να διερευνούν το ρόλο που έπαιξε το σύστημα πλοήγησης στο δυστύχημα.

Επιστρέφουν στην Ελλάδα οι επιβάτες

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, 18  επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους επέστρεψαν ήδη αεροπορικώς στην Ελλάδα με πτήση Βουκουρέστι-Αθήνα.

Από τους υπόλοιπους, 16 άνθρωποι παραμένουν σε νοσοκομεία, ενώ οι υπόλοιποι 12 βρίσκονται σε ξενοδοχεία του Βουκουρεστίου, στην πλειοψηφία τους συγγενείς των τραυματιών. Πλην τριών περιπτώσεων, οι υπόλοιποι τραυματίες δεν φέρουν σοβαρά τραύματα.

Μεταξύ των νοσηλευομένων βρίσκεται και η σύζυγός του 53χρονου που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του, πραγματοποιώντας το ταξίδι των ονείρων του.

Στο μεταξύ σοκάρει το βίντεο ντοκουμέντο μέσα από το λεωφορείο που ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα στο Βουκουρέστι, όπου ένας άνδρας έχασε τη ζωή του.

Στο βίντεο αποτυπώνεται ο πανικός των επιβατών, ενώ ακούγονται φωνές απόγνωσης. Ένας νεαρός συμβουλεύει έναν εκ των τραυματιών να πάρει ανάσες, ενώ ένας άλλος επιβάτης ακούγεται να λέει: “δεν μπορούν να τον βγάλουν”.

Ρεπορτάζ: Κώστας Καντούρης | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος