Δυσοίωνες προβλέψεις: Η βενζίνη θα φτάσει τα 2,5 € το λίτρο

Μόνο αισιόδοξες δεν είναι οι προβλέψεις της αγοράς για την πορεία, που θα ακολουθήσουν οι τιμές των καυσίμων. Το ράλι των διεθνών τιμών συνεχίζεται με το μπρεντ να φλερτάρει με τα 120 δολάρια το βαρέλι.

Καλύτερη δεν είναι η κατάσταση ούτε στη λιανική με τους οδηγούς να συνεχίζουν το «κυνήγι» για την χαμηλότερη τιμή. Παράγοντες της αγοράς δεν βλέπουν αποκλιμάκωση και τον τόνο δίνουν οι σημερινές τιμές της αμόλυβδης. Χαρακτηριστικά, στις Κυκλάδες η μέση τιμή της διαμορφώνεται στα 2,428 ευρώ το λίτρο, στα Δωδεκάνησα στα 2,397, στην Αθήνα στα 2,244, και σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα στα 2,238 και 2,269 ευρώ αντίστοιχα.

Ανάλογη η εικόνα και με το diesel κίνησης. Στις Κυκλάδες οι οδηγοί την προμηθεύονται σήμερα προς 2,050 ευρώ, στα Δωδεκάνησα προς 1,965, στην Αθήνα προς 1,813 σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα προς 1,821 και 1,837 ευρώ αντίστοιχα.

Οι καταναλωτές δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τις αυξημένες τιμές των καυσίμων, αφού και οι λογαριασμοί ρεύματος συνεχίζουν να βάζουν «φωτιά» στον προϋπολογισμό των νοικοκυριών. Στη Θεσσαλονίκη, έγινε διαμαρτυρία προκειμένου να μην προχωρήσει η διακοπή ηλεκτροδότησης στο σπίτι και το κατάστημα οικογένειας.

Μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιούνη αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα επιδότησης λογαριασμών ρεύματος στην οποία οι πολίτες, θα υποβάλλουν αίτηση για επιστροφή του 60% του αυξημένου κόστους ρεύματος, που χρεώθηκαν από την 1η Δεκεμβρίου του 2021.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΟΓΛΟΥ- ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος