Δυσφορία και έκπληξη από το Μαξίμου για δημοσίευμα του Reuters

Διαψεύδουν κατηγορηματικά κυβερνητικές πηγές τηλεγράφημα του πρακτορείου IFR του Reuters το οποίο επικαλέστηκε αόριστες φήμες περί επικείμενης παρέμβασης του πρωθυπουργού με διάγγελμα ή συνέντευξη Τύπου και με αντικείμενο ακόμα και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.Δυσφορία και έκπληξη από το Μαξίμου για δημοσίευμα του Reuters

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγές της κυβέρνησης εξέφραζαν εντονότατη δυσφορία για το δημοσίευμα και πολύ μεγάλη έκπληξη για την αναπαραγωγή αόριστων και ανυπόστατων φημών από ένα τέτοιου βεληνεκούς διεθνές Μέσο ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το Reuters, στο επίκεντρο των όσων θα ανέφερε κ. Τσίπρας θα ήταν ο ρόλος της Γερμανίας στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες του πρακτορείου, ο πρωθυπουργός θα εστίαζε στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να αποτρέψει τη λήψη νέων μέτρων λιτότητας και ενδεχομένως να “απειλούσε” ή και να προχωρούσε στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών, με στόχο την άσκηση πίεσης προς την πλευρά των δανειστών.

 Σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρεται  ότι :

“Το Πρακτορείο Reuters θα έπρεπε, ειδικά σε αυτή την δύσκολη περίοδο για την Ευρώπη, να είναι περισσότερο προσεκτικό και να μην φιλοξενεί «δημοσιεύματα» αμφιβόλου προελεύσεως και μηδενικής αξιοπιστίας.

Είναι προφανές, ότι η «αποκλειστική είδηση» περί δήθεν συνέντευξης Τύπου του Πρωθυπουργού, καθώς και το σενάριο περί εκλογών που στηρίζονται σε φήμες κατά τον ίδιο τον συντάκτη της «είδησης», σε μια κανονική περίοδο δε θα αφορούσαν κανέναν. Σήμερα, όμως, εν μέσω μιας κρίσιμης διαπραγμάτευσης κάθε ψεύτικη είδηση, που προσπαθεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην ελληνική κυβέρνηση, μετατρέπεται αυτομάτως σε πρώτο θέμα σε μεγάλη μερίδα του Τύπου.

Είμαστε και επισήμως στην εποχή των fake news. Aυτή τη φορά και με τη σφραγίδα του Reuters. Κρίμα…

ΥΓ. Ελπίζουμε να είναι απλώς μια ανοησία γιατί δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι κάποιοι παίζουν παιχνίδια με το Χρηματιστήριο”.

Το γεγονός σχολίασε και ο πρόεδρος του Ποταμιού με ανάρτησή στο Twitter: «Να μιλάνε όλοι για fake news αλλά να μιλάνε & οι κατασκευαστές των μεγαλύτερων ψεύτικων ειδήσεων της 4ετίας; Όχι άλλο κάρβουνο παιδιά.», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος