Δύο έργα Ελλήνων ζωγράφων στη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης από δωρεά της Αννούλας Κωφοκώτσιου

Μια προσφορά δύο έργων τέχνης Ελλήνων ζωγράφων δέχθηκε σήμερα (01/03) η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα έργο του Γιάννη Σπυρόπουλου κι ένα του Νίκου Κεσσανλή, τα οποία παρέλαβε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας από τη δωρήτρια Αννούλα Κωφοκώτσιου.

Ο Γιάννης Σπυρόπουλος κι ο Νίκος Κεσσανλής αποτελούν δύο από τους Έλληνες ζωγράφους του 20ού αιώνα. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας εξέφρασε τις θερμότερες ευχαριστίες του προς τη δωρήτρια για την προσφορά της, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι από σήμερα τα δύο αυτά σπουδαία έργα θα αποτελούν περιουσία όλων των Θεσσαλονικέων.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη του Τμήματος Δημοτικής Πινακοθήκης Μαργαρίτα Σαλπιγγίδου, πρόκειται για έργα μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας, καθώς είναι πρώιμα και για αυτό και σπάνια. Συγκεκριμένα, τα έργα που εντάσσονται στη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης ως δωρεά της Αννούλας Κωφοκώτσιου είναι τα εξής: 1. Πρώιμο έργο του Γιάννη Σπυρόπουλου, “Σπίτια σε κορυφή των Καλαβρύτων”, 1949-1950, λάδι σε καμβά, 2. Πρώιμο έργο του Νίκου Κεσσανλή, “Η Ελιά”, 1949, λάδι σε καμβά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος