Δυναμικά εξελισσόμενο το Σχολείο της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Παν/μίου της Ρώμης Sapienza

Το Εργαστήριο Νεοελληνικών Σπουδών Μυρσίνη Ζορμπά (LSN) του Τμήματος Ευρωπαϊκών, Αμερικανικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών σε συνεργασία με το Κέντρο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου της Ρώμης Sapienza (CLA) δημιούργησαν το 2021 το Σχολείο της Νέας Ελληνικής Γλώσσας με σκοπό την προώθηση και τη διάδοση των ελληνικών στη Ρώμη και στην Ιταλία.

Το πρόγραμμα κατά τα δύο χρόνια της πιλοτικής λειτουργίας του (2021-23) γνώρισε σημαντική ανταπόκριση και επιτυχία. Έτσι από το ακαδημαϊκό έτος 2023-24 προσφέρονται πλήρη προγράμματα για την εκμάθηση της ελληνικής τα οποία απευθύνονται στην ευρύτερη κοινότητα του Πανεπιστημίου της Ρώμης Sapienza αλλά και στους πολίτες της ιταλικής πρωτεύουσας.

Οι στόχοι του προγράμματος είναι:

•      η προώθηση της ελληνικής γλώσσας στην ιταλική κοινωνία και στη Ρώμη ιδιαίτερα

•      η βαθύτερη γνωριμία των σπουδαστών και της κοινότητας του Πανεπιστημίου της Ρώμης Sapienza με την ελληνική και κυπριακή κοινωνία και τον ελληνικό και κυπριακό πολιτισμό

•      η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας από εξειδικευμένο προσωπικό και μέσα σε αίθουσες κατάλληλα εξοπλισμένες για τη διδασκαλία ξένων γλωσσών

•      η ενίσχυση της πολυγλωσσίας σε ενήλικες

Για την εκπλήρωση των παραπάνω στόχων, παράλληλα με τα γλωσσικά μαθήματα θα πραγματοποιούνται ομιλίες, βιβλιοπαρουσιάσεις ή κύκλοι διαλέξεων για την ιστορία της ελληνικής γλώσσας, τη σύγχρονη ελληνική και κυπριακή ιστορία, τη λογοτεχνία και τον πολιτισμό, αλλά και για τον κινηματογράφο, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και σε θέματα που αφορούν τις πολιτισμικές σχέσεις μεταξύ Ρώμης, Αθήνας και Λευκωσίας.

Τα γλωσσικά μαθήματα πραγματοποιούνται από εξειδικευμένο προσωπικό μητρικής γλώσσας με πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία της νέας ελληνικής ως ξένης ή δεύτερης γλώσσας. Η γλωσσική διδασκαλία ακολουθεί το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες και βασίζεται στην επικοινωνιακή μέθοδο.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος:

https://web.uniroma1.it/cla/archivionotizie/corso-di-lingua-e-cultura-greca-moderna

https://lsn.seai.uniroma1.it/lingua-greca/scuola-greco-moderno/presentazione

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος