Δρώμενα από το ΔΗΠΕΘΕ Κερκύρας για την βία εναντίον των γυναικών

13 αποτυπώματα σωμάτων στο έδαφος, 13 γυναίκες νεκρές από την ανδρική βία μέσα στο 2021. Ένα δρώμενο από το ΔΗΠΕΘΕ Κερκύρας, αφιερωμένο στην ημέρα κατά της βίας εναντίον των γυναικών.

Η κιμωλία στο έδαφος στους κεντρικούς δρόμους της Κέρκυρας αποτυπώνει την θέση των νεκρών γυναικών, που χάθηκαν μέσα στην χρονιά. Είναι μια μεταφορική μαχαιριά στον πολιτισμό και στην ζωή, όπως φαίνεται και από το βίντεο που ετοίμασε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, για να στείλουν ένα ιδιαίτερο μήνυμα την ημέρα αυτή.

Η Βαρβάρα Δούκα, καλλιτεχνική διευθύντρια ΔΗΠΕΘΕ Κερκύρας, σημειώνει ότι «13 γυναίκες νεκρές είναι πάρα πολλές για μια τόσο μικρή χώρα, όπως η Ελλάδα. Η ευαισθητοποίηση και η αφύπνιση δεν είναι για μια φορά τον χρόνο. Το θέμα είναι να υπάρχει πρόληψη και να μην υπάρχει επανάληψη του φαινομένου».

Η βία δεν ασκείται σε κάποιες συγκεκριμένες κατηγορίες γυναικών και οι δολοφονίες αφορούν όλες τις τάξεις κοινωνικές, μορφωτικές και οικονομικές.

13 κείμενα της συγγραφέως Λιάνας Τσιρίδου, τα οποία αφορούν την βία που ασκείται στις γυναίκες από την πρώτη ημέρα της ζωής τους, θα ακουστούν σήμερα ραδιοφωνικά και από την ΕΡΑ. Η βία έχει πολλές μορφές από την οικογένεια, την κοινωνία, το ευρύτερο περιβάλλον. Η ευαισθητοποίηση πρέπει να φορά και τους άνδρες γιατί από αυτούς κυρίως εκπορεύεται.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος