Δωρεάν οδηγός της ΑΡΣΙΣ για την πρώτη επαφή με την ελληνική γλώσσα και πραγματικότητα για πρόσφυγες και μετανάστες

 «Πρώτη επαφή με την ελληνική για πρόσφυγες και μετανάστες» είναι ο τίτλος του πρακτικού οδηγού που κυκλοφόρησε η ΑΡΣΙΣ- Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων και διανέμεται δωρεάν.

   Όπως τονίζει -σε ανακοίνωση της οργάνωσης- το ιδρυτικό μέλος της ΑΡΣΙΣ Νίκος Γαβαλάς, το υλικό του βιβλίου αποσκοπεί στη γνωστική κατάκτηση ενός βασικού υπόβαθρου χρήσης του προφορικού και γραπτού λόγου της ελληνικής γλώσσας, ώστε να διευκολύνεται η ένταξη των μαθητών στην τυπική εκπαίδευση, αλλά κυρίως η καθημερινή κοινωνική συνδιαλλαγή, η επικοινωνία και η συμμετοχή στο νέο πολιτισμικό περιβάλλον.

   Η ύλη του βιβλίου διαρθρώνεται σε δέκα κεφάλαια που εκτείνονται σε 190 σελίδες. Τα κεφάλαια περιλαμβάνουν διαλόγους, παιχνίδια ρόλων, λεξιλόγιο, πρακτική εφαρμογή (ψωνίζω σε κατάστημα, πηγαίνω σε νηπιαγωγείο και ζητάω πληροφορίες για να εγγράψω το παιδί μου, τηλεφωνώ στο ΕΚΑΒ, συμπληρώνω βιογραφικό), καθώς και θεωρία φθογγολογικού πεδίου, γραμματικής και συντακτικού.

   Η έκδοση υλοποιήθηκε από την ΑΡΣΙΣ με βάση την εμπειρία και τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα των SafeZones, στο πλαίσιο του προγράμματος «Supporting the Greek Authorities in Managing the National Reception System for Asylum Seekers and Vulnerable Migrants» (SMS), που διενεργεί ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης. Το βιβλίο διανέμεται δωρεάν σε υπηρεσίες που ασκούν εκπαιδευτικό έργο σε προσφυγικούς και μεταναστευτικούς πληθυσμούς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος