Δολοφονία Άλκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη φονική επίθεση-Στοχευμένα τα χτυπήματα σύμφωνα με την ιατροδικαστή

Οι γονείς του αδικοχαμένου Άλκη που έπεσε θύμα της τυφλής οπαδικής επίθεσης τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, πέρασαν την πόρτα του δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, μαζί με τον δικηγόρο της οικογένειας, Αλέξη Κούγια, προκειμένου να δηλώσουν στην 7η τακτική ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση παράσταση πολιτικής αγωγής.

Μαζί τους έφθασαν στο δικαστήριο και οι δύο φίλοι του 19χρονου Άλκη, τους οποίους τραυμάτισαν οι δράστες, το βράδυ της τραγωδίας.

Σε νέο βίντεο, στο μεταξύ, που είδε το φως της δημοσιότητας, διακρίνονται τα τρία αυτοκίνητα των δραστών να κατεβαίνουν την οδό Πλαστήρα, περίπου 150 μέτρα πριν από την οδό Γαζή, όπου σημειώθηκε η δολοφονική επίθεση.
Ο 19χρονος Άλκης κατέληξε από τον συνδυασμό κακώσεων που του προκάλεσαν στα κάτω άκρα, μαζί με τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη, χτυπήματα που, σύμφωνα με την ιατροδικαστή, Λήδα Κοβάτση, ήταν στοχευμένα.

Ο 23χρονος που συνελήφθη πρώτος για τη δολοφονική επίθεση και έχει ήδη προφυλακιστεί, στην απολογία του παραδέχτηκε ότι βρισκόταν στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης, όχι όμως και ότι συμμετείχε σε αυτήν.

Οι οκτώ συλληφθέντες φωτογραφίζουν ως κύριο δράστη της δολοφονίας έναν Έλληνα 21 ετών, ο οποίος είχε τραυματιστεί και ο ίδιος πριν από έναν χρόνο σε συμπλοκή στον Φοίνικα Καλαμαριάς.

Παρά τον πόνο και το βαρύ πένθος τους, οι γονείς, για άλλη μία φορά, δείχνουν το μεγαλείο ψυχής, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα κατά οποιασδήποτε μορφής βίας, από την οποία και κόπηκε τόσο απότομα το νήμα της ζωής του γιου τους.

Να μπει ένα τέλος στο φαινόμενο της βίας, ζήτησαν οι γονείς του Άλκη και από τον πρωθυπουργό, ο οποίος επικοινώνησε μαζί τους για να εκφράσει την συμπαράστασή του.

Το δικό του μήνυμα συμπαράστασης στους γονείς του Άλκη, στέλνει ο πατέρας του Μιχάλη Φιλόπουλου που το 2007, σε ηλικία 22 ετών, είχε πέσει νεκρός σε συμπλοκή οπαδών.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος