Δολοφονία 27χρονης: Αναχώρησαν για την Πολωνία η μητέρα και ο σύντροφός της – Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών

Στην Πολωνία θα μεταφερθεί η σορός της 27χρονης Αναστάζια, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική έκθεση, ενώ η μητέρα και ο σύντροφος της άτυχης κοπέλας αναχώρησαν ήδη από το νησί, αφού νωρίτερα οι Αρχές τους έδωσαν την άδεια να φύγουν, ζητώντας τους παράλληλα να βρίσκονται στη διάθεσή τους, όταν τους ζητηθεί.

Στο επίκεντρο των ερευνών για την άγρια δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω παραμένει ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος, που συνάντησε την άτυχη κοπέλα και αναμένεται να απολογηθεί την Τετάρτη, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπήρξε και συνεργός στη δολοφονία και τη μεταφορά του πτώματος.

Ο πελάτης μου αρνείται όλες τις κατηγορίες

Ο συνήγορός του 32χρονου φερόμενου ως δράστη της ανθρωποκτονίας, Ζαφείρης Δρόσος, είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον πελάτη του, προκειμένου να συνταχθεί η αυριανή απολογία του. Μιλώντας στην ΕΡΤ είπε, πως το μόνο, που επαναλαμβάνει ο πελάτης του είναι η αθωότητά του.

Ο κ. Δρόσος συζητώντας και με τους Πολωνούς δημοσιογράφους είπε, πως ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές “μένει εδώ, σχεδόν 11 χρόνια. Δεν έχει δώσει δικαίωμα στις Αρχές για ο,τιδήποτε. Απ’ τα μηνύματα, που αντάλλαξαν φαίνεται ότι απλά μιλούσαν και δεν φαίνεται να απειλείται η ζωή της”. Ο δικηγόρος πρόσθεσε ότι περιμένει να δει τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης για να δει αν ταιριάζουν οι ώρες θανάτου της κοπέλας με αυτές της συνάντησής τους.

Μετά τη δημοσίευση αργά χθες το απόγευμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, που δείχνει ότι ο θάνατος της νεαρής κοπέλας προήλθε από ασφυξία, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί ο ακριβής τρόπος, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ στο νησί, Αριστείδης Μιαούλης ανέφερε ότι ο ιατροδικαστής δεν κατάφερε να αποσαφηνίσει εάν ο θάνατός της προκλήθηκε σε πνιγμό με τα χέρια ή εάν έγινε με κάποιο βρόγχο και αυτό γιατί το πτώμα ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση.

Στη διαλεύκανση του μηχανισμού θανάτου αναμένεται να δώσουν και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων το προσεχές διάστημα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει, όπως είπε, ότι η Αστυνομία έδωσε την άδεια τόσο στη μητέρα της 27χρονης όσο και στον σύντροφό της να αναχωρήσουν από το νησί, ζητώντας τους όμως

Να σημειωθεί, ότι τις προηγούμενες ημέρες ο νεαρός που έχει ισχυρό άλλοθι για την ώρα της δολοφονίας της κοπέλας τους έδωσε αρκετές φορές καταθέσεις στην αστυνομία. Ενδεικτικά ότι ακόμα και χθες, Δευτέρα, ο Πολωνός σύντροφός της για περίπου δυο ώρες απαντούσε στις ερωτήσεις των Αρχών, που σύμφωνα με πληροφορίες αφορούσαν διευκρινήσεις σχετικά με τη βραδιά της εξαφάνισης αλλά και μηνύματα που είχαν ανταλλάξει καθώς φαίνεται ότι η σχέση τους είχε διαταραχθεί.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον στην Πολωνία, με τη Πρεσβεία της χώρας να στέλνει στο νησί μεταφράστρια για να γνωρίζει εκ πρώτης τι συμβαίνει στην προανακριτική εξέλιξη της διαδικασίας. Ζητούμενο για τις αρχές είναι η απόδοση των ευθυνών για τη δολοφονία της 27χρονης κοπέλας και η συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων σε βάρος υπόπτων μέσα από την εξέταση του κινητού της 27χρονης και των δειγμάτων DNA από τα αντικείμενα που βρέθηκαν με το πτώμα.

Δημοσιογράφοι της Πολωνίας βρίσκονται στην Ελλάδα και με τις ανταποκρίσεις τους ενημερώνουν διαρκώς για την μυστηριώδη υπόθεση.

Στο επίκεντρο των ερευνών παραμένει 32χρονος από το Μπαγκλαντές, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος που συνάντησε την άτυχη κοπέλα, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπήρξε και συνεργός. Πρόκειται για τον τελευταίο άνθρωπο που συνάντησε την 27χρονη και φέρεται να έχει παραδεχτεί μόνο ότι είχε σεξουαλική επαφή μαζί της.


Ρεπορτάζ – Κως: Aριστείδης Μιαούλης | ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος