Δολοφονία 19χρονου: Έκκληση Λ.Αρβανίτη να βρεθούν οι δράστες – Οι αντιδράσεις ΠΑΟΚ και Ηρακλή

Σύσσωμος ο αθλητικός κόσμος της Θεσσαλονίκης καταδικάζει με τον πλέον ηχηρό τρόπο τη δολοφονία του 19χρονου οπαδού του Άρη κοντά στο γήπεδο «Κλ.Βικελίδης» το βράδυ της Δευτέρας.

Ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης απηύθυνε συγκλονιστική έκκληση, μιλώντας στον «Κόσμο των Σπορ» της ΕΡΤ3 να κλείσει επιτέλους ο κύκλος της βίας και του αίματος, μακριά από οπαδικές εμμονές. «Περιμένουμε να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να πω συλλυπητήρια στην οικογένεια του 19χρονου Άλκη. Είναι μία πάρα πολύ δύσκολη ημέρα και για μένα και για τον σύλλογο ολόκληρο. Από το πρωί είμαστε πάρα πολύ χάλια, είμαστε άρρωστοι όλοι. Οι ενέργειες, που είναι να κάνουμε από εδώ και πέρα… Καταρχήν, εμείς σήμερα σαν ΑΣ στείλαμε δύο επιστολές στον εισαγγελέα πρωτοδικών για μία παράσταση ώστε να προχωρήσουν γρήγορα όλα τα ζητήματα και της σύλληψης των δραστών, όλων γιατί ήταν πάρα πολλά άτομα απ’ ό,τι ξέρουμε και φυσικά τα αποδεικτικά στοιχεία όλα ώστε να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και να πληρώσουν για τη δολοφονία, την οποία διέπραξαν χθες το βράδυ στην περιοχή του γηπέδου Χαριλάου.

Από ‘κει και μετά αναμένουμε από την Πολιτεία αυτό, που έχουμε πει πολλές φορές και στην περίπτωση του παιδιού από τη Βουλγαρία, που ήρθε να δει ένα παιχνίδι Άρης-ΠΑΟΚ και είδαμε πως κατέληξε… Περιμένουμε από τη δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της και από τον υπουργό Δικαιοσύνης να κοιτάξει λίγο περισσότερο το πώς βγαίνουν οι αποφάσεις αυτές γιατί δε συνάδουν με το τελικό αποτέλεσμα, τη δολοφονία δηλαδή ενός ξένου υπηκόου, που ήρθε στη χώρα μας ένα ταξίδι. Καλούμε την αστυνομία, που έχει τη δυνατότητα από τις κάμερες της περιοχής να συλλάβει τους ενόχους κι από κει και μετά θα δούμε πώς θα αντιδράσουμε», δήλωσε μεταξύ άλλων ο ισχυρός άνδρας του κιτρινόμαυρου συλλόγου.

Οι αντιδράσεις ΠΑΟΚ και Ηρακλή

ΠΑΟΚ και Ηρακλής τοποθετήθηκαν δημόσια για την τραγική είδηση της δολοφονίας του 19χρονου οπαδού του Άρη.

Ο ΑΣ ΠΑΟΚ από κοινού με την ΠΑΕ και την ΚΑΕ των «ασπρόμαυρων» εξέφρασαν την οδύνη τους για τον χαμό του νεαρού οπαδού του Άρη και δήλωσαν την αποστροφή τους προς κάθε μορφή βίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των «ασπρόμαυρων»:

«Σύσσωμοι, ο ΑΣ, η ΠΑΕ και η ΚΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζουν την οδύνη τους για την απώλεια του οπαδού του Άρη και πάγια αποστρέφονται κάθε μορφή βίας. Η κοινωνία, η πόλη μας και η χώρα δεν μπορούν να ανεχθούν θανάτους νέων ανθρώπων με πρόσχημα τις οπαδικές προτιμήσεις. Ως ένας Σύλλογος που πενθεί για τραγικούς θανάτους νέων ανθρώπων, θρηνούμε κάθε αντίστοιχη απώλεια. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Α.Σ. ΠΑΟΚ ΠΑΕ ΠΑΟΚ ΚΑΕ ΠΑΟΚ».

Η ΠΑΕ Ηρακλής από την πλευρά της άλλαξε τα χρώματα του συλλόγου στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από κυανόλευκα σε κιτρινόμαυρα προς τιμήν του Άρη μετά το σοκαριστικό περιστατικό με τη δολοφονία του 19χρονου οπαδού των «κιτρίνων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος