Διπλωματικός μαραθώνιος για τα ελληνοτουρκικά

Νεα τηλεφωνική επικοινωνία, είχε χθες ο Αμερικανός Πρόεδρος ενημέρωσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την συνομιλία του με τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας ότι θέλει αποκλιμάκωση της έντασης.

Με αντι-Navtex απάντησε η Ελλάδα στη νέα παράνομη navtex που εξέδωσε η Τουρκία, παρατείνοντας μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου την πλεύση του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε αυτή τονίζεται ότι πρόκειται για μια ακόμα παράνομη δέσμευση, η οποία έχει εκδοθεί από μη εξουσιοδοτημένη υπηρεσία και αφορά περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

«Η στάση της Ευρώπης, που διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλο τροφοδοτεί την αλαζονεία και την επιθετικότητα του Τούρκου προέδρου. Η ΕΕ μεταθέτει κάθε φορά για αργότερα τη λήψη αποφάσεων και δραστικών μέτρων. Η γερμανική προεδρία πιθανόν δεν αντιλαμβάνεται ότι συνηγορεί στη δημιουργία εκρήξεων στην Ανατολική Μεσόγειο τις οποίες θα χρεωθεί και θα είναι εις βάρος της. Εχει ΄ήδη χρεωθεί την αποχώρηση της Βρετανίας. Ας μη δημιουργήσει νέες προϋποθέσεις για τη διάλυση της νοτίου και ΝΑ Ευρώπης» είπε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας, Ιωάννης Μάζης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος