Εν μέσω των διπλωματικών προσπαθειών η χώρα του να φιλοξενήσει τον δεύτερο γύρο των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ, ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σεχμπάζ Σαρίφ ξεκίνησε σήμερα περιοδεία στη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και την Τουρκία καθώς το Ισλαμαμπάντ.
«Ο πρωθυπουργός Σεχμπάζ Σαρίφ θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και την Τουρκία από τις 15 ως τις 18 Απριλίου», ανέφερε το πακιστανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.
وزیرِ اعظم محمد شہباز شریف اعلی سطح وفد کے ہمراہ آج اپنے سرکاری دورہءِ سعودی عرب پر اسلام آباد سے جدہ روانہ ہونگے. pic.twitter.com/TDw6O7nXdm
— Prime Minister's Office (@PakPMO) April 15, 2026
Οι συναντήσεις στη Σαουδική Αραβία και στο Κατάρ θα γίνουν «σε διμερές πλαίσιο». Στην Τουρκία, ο Σαρίφ θα συμμετάσχει στο Διπλωματικό Φόρουμ της Αττάλειας και αναμένεται να συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και άλλους ηγέτες στο περιθώριο του γεγονότος αυτού, σύμφωνα με το έγγραφο.
Το υπουργικό συμβούλιο του Σαρίφ είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι ο πρωθυπουργός θα αναχωρούσε από το Ισλαμαμπάντ σήμερα «για να μεταβεί στην Τζέντα στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στη Σαουδική Αραβία, συνοδευόμενος από υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία».
Η Σαουδική Αραβία θα χορηγήσει χρηματοπιστωτική βοήθεια 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Πακιστάν, με την οποία αναμένεται να αποπληρωθεί μεγάλο δάνειο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα το πακιστανικό υπουργείο Οικονομικών.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος