Δίωξη για τρία πλημμελήματα στον Σύρο που εισήλθε στο Ναό του Αγίου Παντελεήμονα με μαχαίρι φωνάζοντας «Αλλαχού Ακμπάρ»

Στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στο Αυτόφωρο παραπέμφθηκε ο 24χρονος άνδρας, με καταγωγή από τη Συρία ο οποίος, έχοντας στο σακίδιό του μαχαίρι, μπήκε χθες το απόγευμα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στο κέντρο της Αθήνας, φωνάζοντας «Αλλαχού Ακμπάρ» (στα ελληνικά «ο Θεός είναι μεγάλος»).

Ο 24χρονος αλλοδαπός ο οποίος είχε σταθεί μπροστά από το μικρόφωνο την ώρα που έψαλλε η χορωδία της εκκλησίας, συνελήφθη από άνδρες της ΟΠΚΕ που ειδοποιήθηκαν από το νεωκόρο του ναού. «Ανέβηκε στο ψαλτήρι πάνω πήρε τα βιβλία, γονάτισε εκεί και διάβαζε το Κοράνι και άρχισε να φωνάζει Αλλαχού Ακμπάρ και αναγκάστηκα και πήρα το 100 τηλέφωνο», είπε ο νεωκόρος σε δηλώσεις του, συμπληρώνοντας «Δεν ήταν επιθετικός, ήταν νευρικός».

Σύμφωνα με τις αρχές ο κατηγορούμενος ήταν παράνομα στη χώρα και πρόσφατα είχε υποβάλει αίτηση για άσυλο.
Σε βάρος του 24χρονου Σύρου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για:
*Παράνομη οπλοφορία
*Αντίσταση κατά της αρχής
*Διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας.

O Γ.Γ. Θρησκευμάτων του ΥΠΑΙΘΑ Γ.Καλαντζής για το επεισόδιο στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα

Αναφορικά με το επεισόδιο που σημειώθηκε, χθες, στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Αθήνας, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Γιώργος Καλαντζής προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

Χθες ένα νέο, απολύτως καταδικαστέο, περιστατικό εις βάρος των Ορθοδόξων Χριστιανών σημειώθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στην Αθήνα. Η Ελληνική Αστυνομία για μια ακόμα φορά έπραξε το καθήκον της άμεσα και αποτελεσματικά.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία που αναφέρονται αναλυτικά στις ετήσιες Εκθέσεις του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού σχετικά με τα περιστατικά εις βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας, είναι σταθερά και με διαφορά το πρώτο θύμα επιθέσεων στην Ελλάδα. Είναι, επίσης, η μοναδική θρησκευτική κοινότητα που δέχθηκε τρομοκρατική επίθεση με στόχο την πρόκληση θυμάτων στις 27 Δεκεμβρίου 2018 (τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού από αναρχικούς στην είσοδο του Ιερού Ναού του Αγίου Διονυσίου στην Αθήνα) και στις 21 Απριλίου 2020 (τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού από ακραίο θρησκόληπτο χριστιανό που δήλωσε «Πολέμαρχος του Θεού» στη Μονή Πετράκη όπου στεγάζεται η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος).

Η Ελληνική Πολιτεία ήταν, είναι και ασφαλώς θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό της Ορθόδοξης Εκκλησίας όπως και όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων για την υπεράσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας και την ενεργή υποστήριξη των αξιών του αλληλοσεβασμού και του διαλόγου.

Πηγή: ΕΡΤ- Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικό Άρθρο: Άγιος Παντελεήμονας: Συνελήφθη Σύρος που μπήκε σε εκκλησία κρατώντας μαχαίρι

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος