Δημοτικές εκλογές στην Τουρκία: Χρειάζονται περισσότερα για να διασφαλιστεί η ελευθερία της έκφρασης, λένε Ευρωπαίοι παρατηρητές

Mε δεδομένο την μεγάλη προσέλευση στις τοπικές εκλογές στην Τουρκία, η ΕΕ χαιρετίζει «την ισχυρή δέσμευση των πολιτών στην τοπική αντιπροσωπευτική δημοκρατία» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν αρμόδιος για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, Πίτερ Στάνο ερωτηθείς σχετικά.

«Οι εκλογές γενικά για εμάς θεωρούνται πολύ σημαντικές από την άποψη του να αποφασίζει ο πληθυσμός από ποιον θέλει να εκπροσωπείται» σημείωσε και προσέθεσε ότι «τα θεμελιώδη δικαιώματα και η δημοκρατία αποτελούν τον πυρήνα της σχέσης μας με την Τουρκία, και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Τουρκία για μεταρρυθμίσεις» που μπορούν να τη φέρουν «πιο κοντά στην ΕΕ με βάση ακριβώς αυτές τις αρχές και αξίες».

Επίσης, ο κ. Στάνο επισήμανε ότι «το Συμβούλιο της Ευρώπης, το Συμβούλιο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών υπογράμμισαν στα προκαταρκτικά πορίσματα αυτής της αποστολής εκλογικής παρατήρησης ότι παρά ορισμένες ελλείψεις που παρατηρήθηκαν στην προεκλογική εκστρατεία, οι τοπικές εκλογές στην Τουρκία ήταν συνολικά καλά οργανωμένες και σεβάστηκαν τη βούληση του τουρκικού λαού».

Ανταπόκριση – Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος