Δημοσθένης Δεσποτίδης, ποιητής ετών 14 στο Πρώτο: Παιδιά να κάνετε το εμβόλιο (audio)

«Η ποίηση είναι διαχρονική, η έμπνευση πάντα θα έρχεται αν υπάρχει θέληση και αγάπη. Η καραντίνα μου έδειξε ότι η ποίηση είναι κάτι σημαντικό για εμένα, με βοηθάει στην σκέψη μου και στο να εκφράσω τα συναισθήματά μου».

14 ετών μόλις, ο Δημοσθένης Δεσποτίδης, ποιητής, με πολλές βραβεύσεις στο ενεργητικό του, μεταξύ των οποίων και η κατάκτηση της πρώτης θέσης το 2020 σε παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης, τον Ιούλιο έλαβε τιμητική διάκριση από την Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος για το ποίημά του «Σκέψεις Ζωής» στο πλαίσιο της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και σήμερα περνάει το δικό του μήνυμα για την πανδημία.

Με αφορμή το άνοιγμα της πλατφόρμας αύριο για εμβολιασμό στις ηλικίες παιδιών 12 έως 15 ετών, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας», με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Είμαι υπέρ του εμβολίου, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας. Οπωσδήποτε θα το κάνω γιατί με αυτόν τον τρόπο θα προστατεύσω και την δική μου την ζωή, αλλά και την ζωή των υπολοίπων, τόσο των συνομηλίκων μου όσο και των ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Πρέπει να σκεφτούμε και το γενικό καλό, είμαστε μέλη ενός ευρύτερου συνόλου και πρέπει ο ένας να βοηθά τον άλλο και να τον προστατεύει. Να το κάνετε παιδιά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος