Δήμος Νάουσας: Έργα ύψους 26,7 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Χρηματοδοτήσεις για έργα που ξεπερνούν τα 26,7 εκατομμύρια ευρώ, διεκδικεί ο Δήμος Νάουσας από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για τη Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί είναι οι ακόλουθες:

-Βελτίωση υποδομών ύδρευσης του Δήμου Νάουσας και ειδικότερα επέκταση του δικτύου ύδρευσης στην πόλη της Νάουσας, ανάπτυξη συστήματος τηλεμετρίας για την διαχείριση της ύδρευσης σε όλο τον Δήμο, με εγκατάσταση έξυπνων υδρομέτρων. Ο προϋπολογισμός της πρότασης ανέρχεται σε  6.787.194,30 ευρώ.

 Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο έργο βελτίωσης υποδομών ύδρευσης του Δήμου Νάουσας είναι το πρώτο που εγκρίθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Εσωτερικών από τις κατατεθειμένες, προς έγκριση, προτάσεις του Δήμου  Νάουσας  από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και περιλαμβάνει: α) την επέκταση του συστήματος τηλεελέγχου/τηλεχειρισμού και ανίχνευσης διαρροών δικτύου ύδρευσης και βελτίωσης ποιότητας νερού του Δήμου Νάουσας, β) την προμήθεια ψηφιακών υδρομετρητών του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Νάουσας, γ) τις εργασίες για την ολοκλήρωση του νέου δικτύου ύδρευσης στην Δ.Ε. Νάουσας.

-Έργο διαχείρισης των απορριμμάτων και ενίσχυση της ανακύκλωσης, αξίας 7.366.739,99 ευρώ, με υπόγεια και υπέργεια συστήματα κάδων ανακύκλωσης, κέντρα ανακύκλωσης, ανταποδοτικά σπιτάκια ανακύκλωσης, ηλεκτρικό απορριμματοφόρο, καδοπλυντήριο στο σύνολο του Δήμου.

-«Εργαλεία» ανάπτυξης του ψηφιακού δήμου με συστήματα ανίχνευσης πληρότητας των κάδων, ψηφιακής υποστήριξης όλων των δημοτών, τηλεμετρικούς σταθμούς, ευφυή συστήματα ενεργειακής απόδοσης και παρακολούθησης των δημοτικών κτιρίων, υλοποίηση ευφυούς σημείου ανάπαυσης και ψυχαγωγίας, εξοπλισμό πληροφορικής, υλοποίηση κέντρου ευφυούς λειτουργίας και εξυπηρέτησης, πλατφόρμα διαχείρισης κοινωνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών υγείας. Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρότασης ανέρχεται σε 1.610.800 ευρώ.

-Ανανέωση του στόλου οχημάτων του Δήμου, με καινούρια ηλεκτρικά οχήματα μαζί με τους σταθμούς φόρτισής τους. Συγκεκριμένα, δύο ηλεκτρικά οχήματα, ένα μικρό ηλεκτρικό φορτηγό, ένα ηλεκτρικό όχημα μεταφοράς υλικών-πλυστικό, ένα ηλεκτροκίνητο απορριμματοφόρο, ένα ηλεκτρικό λεωφορείο με θέσεις ΑΜΕΑ, ένα ηλεκτρικό όχημα παντός εδάφους με λεπίδα αποχιονισμού και ένα ηλεκτρικό αναρροφητικό σάρωθρο, συνολικού προϋπολογισμού 1.945.806,67 ευρώ.

-Έργα αγροτικής οδοποιίας αξίας 1.580.000  ευρώ στον κάμπο του Δήμου Νάουσας.

-Έργα αποχέτευσης στην πόλη της Νάουσας και τις Τοπικές Κοινότητες. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 3.919.020 ευρώ.

-Επανάχρηση του κτηριακού αποθέματος του Δήμου και συγκεκριμένα των «Μύλων Ματθαίου», με συνολικό προϋπολογισμό 2.478.000 ευρώ.

-Μελέτη του φράγματος της «Γκλόμπας»,  προϋπολογισμού 618.262,65 Ευρώ. Το εν λόγω έργο μπορεί να αποβεί σωτήριο τις επόμενες δεκαετίες για τον Δήμο Νάουσας, λόγω της κλιματικής αλλαγής.

-Αθλητικός εξοπλισμός ανοιχτών αθλητικών και σχολικών αύλειων χώρων, συνολικού προϋπολογισμού 146.357,52 ευρώ.

-Έλεγχος από κλιμάκια μηχανικών των δημοσίων κτιρίων σε σχέση με την αντισεισμική  προστασία, συνολικού προϋπολογισμού 48.037,85 ευρώ.

-Πολιτιστικές δράσεις, με σκοπό τα 200 έτη από την Επανάσταση, προϋπολογισμού 230.764 ευρώ.

«Το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» αποτέλεσε για τον Δήμο Νάουσας μία σημαντική χρηματοδοτική ευκαιρία ανάπτυξης. Το συνολικό πρόγραμμα των προτάσεων ανέρχεται σε   26.730.983 Ευρώ και αποτελεί την μεγαλύτερη προσπάθεια χρηματοδότησης, που έχει κατατεθεί από τον Δήμο μας τα τελευταία έτη. Το εγχείρημα αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της σημερινής διοίκησης του Δήμου Νάουσας για την αναζήτηση νέων χρηματοδοτήσεων, με στόχο την δυναμική και ουσιαστική επένδυση σε έργα υποδομής, με αναπτυξιακό πρόσημο. Το σύνολο των προτάσεών μας κατατέθηκε μέσα στον προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών και ευελπιστούμε να προχωρήσει προς χρηματοδότηση εντός των ορίων που έχει θέσει η Πολιτεία, ακόμα και αν χρειαστεί να συμπληρωθεί και από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία» επισημαίνει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας.

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος